Een groep onderzoekers uit de Amerikaanse staat Illinois werkt al tijden succesvol aan een unieke 'vleermuis-drone'. De onderzoekers geloven zelfs dat deze nieuwe drones zelfs in de toekomst kunnen worden ingezet voor bezorging.

Subsidie

Dankzij een subsidie van 1.5 miljoen is een team van professoren in Illinois, Verenigde Staten al jaren aan het werk aan robot-vleermuizen. Onder leiding van professor Seth Hutchinson werken Aerospace Engineering Assistant Professor Soon-Jo Chung, Aerospace Associate Professor en ECE affiliate Timothy Bretl en Civil en Environmental Engineering Assistant Professor Mani Golparvar-Fard aan het project om een robot te ontwikkelen die de eigenschappen heeft van een vleermuis.

Bezorgen deze robot vleermuizen straks pakketten?

Vleermuizen

De keuze voor vleermuizen ter inspiratie voor het project is vanwege hun ongeëvenaarde flexibiliteit en wendbaarheid tijdens de vlucht.

"We denken dat we een dynamische structuur kunnen bouwen, die op een slimme manier, door te profiteren van de slagvleugels, een low-power vlucht kan uitvoeren", aldus Hutchinson. "Ook, kunnen vleermuizen door hun vleugels te vergrendelen zweefvliegen zoals vogels. In principe kan de Ro-Bat voor lange tijd zonder energie te verspillen in de lucht blijven. De motoren van een reguliere drone moeten altijd blijven draaien om in de lucht te blijven."

Toepassingen

Volgens de ontwikkelaars kan deze techniek worden ingezet voor surveillance doeleinden, maar wellicht zelfs ook voor transport.

National Robotics Initiative

Het team van professoren werkte ook samen met 2 professoren van de Brown University. De twee teams dienden het 'Ro-Bat' project in voor NSF's onderzoekswedstrijd National Robotics Initiative (NRI)'. Door het winnen van een prijs in deze wedstrijd konden de onderzoekers nog eens 700.000 dollar toevoegen aan het budget voor dit project.

0 Reacties

    Plaats een reactie