In België vliegen sinds deze week drones langs de grens met Frankrijk. De drones zijn op zoek naar migranten die het kamp in Calais moeten verlaten. De politie is namelijk bang dat de migranten uit Calais naar België proberen te gaan om nieuwe tentenkampen op te zetten in de buurt van de Belgische havens.

De Jungle

Afgelopen weekend startte de Franse autoriteiten met de ontruiming van de zogenoemde 'Jungle' van Calais. Hier verbleven duizenden migranten in tentenkampen. De migranten vluchtten uit eigen land en wilden vanuit Calais de oversteek maken naar Groot-Brittannië.

Drones

De Belgische politie is bang dat migranten na ontruiming van het tentenkamp van Calais een nieuw tentenkamp willen opzetten in de buurt van Belgische havens. Daarom wordt nu de grensstreek vanuit de lucht in de gaten gehouden met een drone. Ook worden er 120 extra agenten ingezet rond het West Vlaamse grensgebied.

Belgische politie zet drones in bij zoektocht naar migranten Calais

Video

Eerder dit jaar werd het tentenkamp in het Noord-Franse Calais vastgelegd met een drone. Door de luchtopnames is de grote van 'De Jungle' goed zichtbaar. Naar schatting verbleven er zo'n 4.000 tot 6.000 migranten in het kamp. Ook waren er winkeltjes te vinden.

0 Reacties

    Plaats een reactie