Als het aan Burgemeester van Enschede ligt, vliegen er binnen 10 jaar drones boven de stad om te waken over het luchtruim. Burgemeester Onno van Veldhuizen heeft maandagavond in de vergadering van de stedelijke commissie aangegeven dat Enschede zich aanmeldt zodra de wet het mogelijk maakt om drones in te zetten bij toezicht op de openbare orde.

Cameranetwerk

In veel Nederlandse steden wordt momenteel toezicht gehouden via vaste camera's in de binnenstad. Via de meldkamer worden de camerabeelden nauwlettend in de gaten gehouden op verdachte situaties. In de toekomst moeten drones een toevoeging worden op dit cameranetwerk. Drones zijn verplaatsbaar en kunnen flexibel ingezet worden.

Vliegen er binnen 10 jaar drones boven Enschede?

Juridische obstakels

Nieuwe wetgeving maakt het gebruik van cameratoezicht via drones in theorie mogelijk, maar een andere wetgeving, zoals vliegen boven aaneengesloten bebouwing, staat de toepassing in de weg. Deze juridische obstakels worden op niet al te lange termijn mogelijk verholpen.

Enschede

De Burgemeester van Enschede wacht op het moment dat de juridische obstakels zijn verholpen waarna Enschede zich direct aanmeldt om drones in te gaan zetten bij cameratoezicht in de binnenstad.

2 Reacties

  1. Jeroen

    Daar pleit ik al jaren voor! Een ideaal middel om inbrekers op te sporen, moeilijk vluchten voor een drone :-)

  2. Mathy Heijmans

    over 10 jaar? Kijk maar eens naar: http://www.airobotics.co.il

Plaats een reactie