Taxidienst Uber denkt er serieus over na om in de toekomst korte dronevluchten binnen steden aan te bieden, dit meldt producthoofd Jeff Holden.

VTOL

Uber onderzoekt de inzet van de zogenoemde vertical take-off and landing (VTOL)-vliegtechniek voor drones die verticaal kunnen opstijgen en landen. Ook moeten ze volledig elektrisch en autonoom worden.

Passagiervervoer

Volgens Holden doet Uber onderzoek naar VTOL-vliegtechniek om op een dag haar klanten meerdere mogelijkheden te bieden om zich te verplaatsen.

Taxidienst Uber overweegt aanbieden van korte dronevluchten

Techniek

De techniek is volgens Holden al zover dat er binnen tien jaar VTOL-drones in gebruik kunnen worden genomen. Het is niet zeker of deze apparaten dan ook kunnen worden gebruikt in dichtbevolkte gebieden.

Zelfrijdende auto’s

Uber introduceerde onlangs haar eerste zelfrijdende auto in de Amerikaanse stad Pittsburgh. De online taxidienst doet momenteel onderzoek naar deze techniek, dat later moet leiden tot een inzet in meer steden en landen.

Taxidienst Uber overweegt aanbieden van korte dronevluchten

Passagierdrone

Drones om mensen te vervoeren klinkt misschien nog vrij onrealistisch, maar het is dichterbij dan je zou denken. Vorige maand werd bekend dat het Chinese bedrijf EHang toestemming van de Amerikaanse FAA heeft gekregen om haar passagiersdrone te testen in de staat Nevada.

0 Reacties

    Plaats een reactie