SenseFly heeft een nieuwe drone toegevoegd aan de productlijn van eBee. De SenseFly eBee SQ is in staat om langere vluchten uit te voeren en daarmee ook grotere gebieden sneller in kaart te brengen. De drone is voorzien van de Parrot Sequoia multispectrale camera.

SenseFly eBee SQ

De SenseFly eBee SQ is een fixed wing drone die speciaal ontworpen is voor teeltadviseurs, onderzoekers en telers en helpt bij het maken van perceelkaarten. De drone is ideaal voor het gebruik voor precisielandbouw en helpt bij de plaatsstecifieke gewasontwikkeling.

Landbouw

Door de inzet van de SenseFly eBee SQ kunnen andere processen in de landbouw beter aangestuurd worden. In de gemaakte perceelkaarten is te zien waar extra aandacht nodig is voor bijvoorbeeld het aansturing van de spuit, kunstmeststrooier of andere machines.

SenseFly presenteert nieuwe eBee SQ drone

Parrot Sequoia

De nieuwe eBee SQ drone is speciaal ontworpen voor de Parrot Sequoia multispectrale camera. Deze camera beschikt over verschillende sensoren. Een nabij-infrarood, red-edge, rood en groene sensor. Daarnaast is de Parrot Sequoia voorzien van een camera die RGB-beelden opneemt. Ook beschikt de Parrot Sequoia over een stralingssensor die zorgt voor betrouwbare beelden. Hij meet namelijk de hoeveelheid zonlicht en corrigeert dit op de opgenomen beelden.

Software

Qua software is er niets veranderd waardoor de SenseFly eBee SQ een gemakkelijk door te voeren upgrade is. De drone is in staat om tot tien keer meer oppervlakte in kaart te brengen dan een gemiddelde drone.

0 Reacties

    Plaats een reactie