Exversa Design is een Nederland startup bedrijf dat is opgericht door Bas de Beer en Rudie Verweij. Het bedrijf heeft een nieuwe drone ontwikkeld genaamd Apollo. Deze drone heeft unieke eigenschappen en kan een topsnelheid van 135 km/u behalen. In de toekomst hopen Bas en Rudie uit te groeien tot fabrikant van verschillende type drones.

Exversa Design

Exversa Design is een Nederlands startup bedrijf dat zich bezig houdt met het ontwikkelen van drones. Exversa Design is opgericht door 2 jonge jongens genaamd Bas de Beer en Rudie Verweij. Bas de Beer studeert Audiovisuele technologie aan het SintLucas in Eindhoven. Rudie Verweij is ook student aan het SintLucas en studeert Game Art. Beide studenten zijn al langer hobbymatig actief in de RC wereld, maar richten zich te laatste tijd voornamelijk op FPV quads.

Alhoewel het bedrijf officieel in augustus 2015 is opgericht, waren de jongens hiervoor al bezig met bouwen/aanpassen van drones. De studenten richtten het bedrijf op nadat de ze het idee kregen om een electric ducted fan (EDF) te combineren met een FPV quad. Met deze combinatie willen Bas en Rudie een snellere FPV race drone creëren. Om dit te realiseren hebben Bas en Rudie veel onderzoek gedaan en vaak testen uitgevoerd. Het resultaat van alle inspanningen is de supersnelle Apollo drone.

Nederlandse startup Exversa Design ontwikkelt Apollo drone

Apollo

De Apollo drone is vernoemd naar de NASA Apollo missies welke destijds ook onmogelijk leken. Pas na veel tests en aanpassingen lukte het de Amerikanen om een succesvolle maanlanding te maken.

Apollo is een drone die voornamelijk bestaat uit 3D geprinte onderdelen. Bij het ontwerp is er gebruik gemaakt van windtunnelsoftware, waardoor de drone weinig last heeft van luchtweerstand.

Een unieke eigenschap van de drone is de 50mm elektrische schroef (EDF) aan de achterkant van de drone. Volgens Bas en Rudie zorgt deze schroef ervoor dat de drone sneller accelereert en harder kan vliegen dan de meeste andere drones. De topsnelheid van de drone ligt rond de 135 km/u.

Toekomst

“Over 5/10 jaar hopen we gegroeid te zijn in het leveren van meerdere type drones en ontwerpen. Er zijn al plannen voor het creëren van hoogwaardige video- en inspectie drones. We willen de denkwijze en het proces dat we bij het ontwerpen van de Apollo hebben toegepast dan ook zeker blijven nastreven. We willen dan ook kwaliteit van materiaal, design, effectiviteit en support hoog in het vaandel houden”, aldus Bas de Beer.

De Apollo drone is op dit moment alleen nog als bouwpakket te bestellen via de Exversa Design website.

1 Reacties

  1. luke

    best wel awesome

Plaats een reactie