Nigel Gifford heeft een nieuwe drone ontwikkeld die van eetbaar materiaal is gemaakt. De drone, genaamd Pouncer, wordt op maat gemaakt om voedsel af te leveren op afgelegen locaties of in rampgebieden.

Drone

Het is de bedoeling dat er verschillende eetbare drones worden gemaakt die na landing op locatie deels opgegeten kunnen worden. Als de drone landt kan hij ontmanteld worden om toegang te krijgen tot het voedsel. Het frame wordt gemaakt van hout dat gebruik kan worden als brandstof of bouwmateriaal.

Huidige methode vervangen

De Pouncer drones moeten de huidige methode van het droppen van noodvoedingsrantsoenen gaan vervangen. Op dit moment wordt dit gedaan met militaire vliegtuigen en parachutes. De militaire vliegtuigen vliegen over de gebieden en gooien kisten met rantsoenen naar beneden. Deze methode is zeer kostbaar en het komt regelmatig voor dat de rantsoenen niet op het doel terecht komen. Daarnaast bevatten de rantsoenen 2200 kilocalorieën aan voedsel en daarbij wordt geen rekening gehouden met eetgewoonten, religies en culturele beperkingen van het doelgebied.

Eetbare drone vervangt voedseldropping in de toekomst

Pouncer drone

De Pouncer drones zijn gemaakt om alleen van A naar B te vliegen en keren daarna niet meer terug. Het grote deel van de drone kan opgegeten worden en daarnaast kunnen de andere materialen ook gebruikt worden. De drone vliegt met een grote nauwkeurigheid naar zijn doel en is zo ontworpen dat verspilling bijna compleet geëlimineerd is. De vleugels van de drone worden gemaakt van een voedingsmiddel en de romp wordt gevuld met water en meer voedingsmiddelen. De maaltijden bevatten 3500 kilocalorieën en kunnen aangepast worden op regionale gewoonten en culturen.

Nigel Gifford

Het initiatief van de Pouncer drones komt van engineer Nigel Gifford. In 2014 verkocht Gifford zijn zonnesatellietbedrijf Ascenta aan Facebook voor 22 miljoen dollar.

0 Reacties

    Plaats een reactie