Aanstaande zaterdag 1 oktober wordt er een dronerace gehouden in de bibliotheek van Arnhem. De dronerace is georganiseerd door HAN Pabo en Bibliotheek Arnhem als onderdeel van het innovatiefestival INNOVATE. Verder zijn er workshops over de toekomst van verschillende werelden zoals: drones, gaming, energie en nog veel meer. De toegang voor het innovatiefestival INNOVATE is gratis.

Dronerace

Aankomende zaterdag op 1 oktober wordt er een demonstatie dronerace georganiseerd door Bibliotheek Arnhem en HAN Pabo. Tussen 12:00 en 14:00 uur racen 4 professionele droneracers meerdere heats door de Rozet bibliotheek van Arnhem. Bibliotheek Arnhem en HAN Pabo hebben deze race georganiseerd om het publiek de mogelijkheid te geven om een kijkje te nemen in de groeiende dronewereld. In de bibliotheek is ruimte voor een kleine groep mensen om de dronerace van dichtbij mee te maken. De rest van het publiek moet de race van buiten de toegangspoorten volgen waar TV-schermen zijn opgesteld. De beelden geven toeschouwer de kans om mee te kijken vanuit de cockpit van een racedrone. Het parcours in de bibliotheek is afgezet, zodat het veilig is voor het publiek om de race van dichtbij te volgen.

Dronerace in bibliotheek tijdens INNOVATE Arnhem

Workshops

Tussen de heats door worden er workshops gegeven over drones in de toekomst. Op deze manier krijgt het publiek de kans om te weten te komen hoe dronetechnologie in de toekomst een grote rol in ons dagelijks leven kan gaan spelen. Ook het publiek wordt tijdens de workshops gevraagd naar hun ideeën over de toekomst van drones.

Innovatiefestival INNOVATE

De georganiseerde dronerace en workshops zijn onderdeel van het innovatiefestival INNOVATE. Op 1 & 2 oktober laten de “Arnhemse toekomstmakers” zien waar ze mee bezig zijn. Tijdens de dagen worden er op 2 locaties workshops gegeven: bibliotheek Rozet en Industriepark Kleefse Waard. Deze workshops hebben te maken met gaming, mobiliteit, design, energie, wonen, sport & voeding, digitaal, makers, onderwijs en groen. Het innovatiefestival INNOVATE is geschikt voor alle leeftijden en is gratis toegankelijk voor iedereen.

0 Reacties

    Plaats een reactie