De opnames van het nieuwe autoprogramma van Jeremy Clarkson voor Amazon Prime zijn in volle gang. Daarbij kunnen de drone opnames uiteraard niet ontbreken. Echter is het natuurlijk geen slim plan om met een drone in beschermd natuurgebied te vliegen en daardoor is er nu veel discussie ontstaan.

Autoprogramma

Voormalig Top Gear presentator Jeremy Clarkson is sinds zijn vertrek bij de BBC werkzaam bij Amazon. Daar kondigde hij onder meer het nieuwste prototype van de Amazon Prime Air bezorgdrone aan. Inmiddels werkt Clarkson aan een nieuw autoprogramma 'The Grand Tour' voor Amazone Prime. Hiervoor werkt hij tevens samen met zijn oude Top Gear collega's Richard Hammond en James May.

Drone opnames nieuw autoprogramma Jeremy Clarkson voor Amazon Prime

Beschermd gebied

Voor opnames van het nieuwe autoprogramma werden er shots gemaakt op Beachy Head, East Sussex. Daarbij werd gebruik gemaakt van de DJI Inspire 1 drone om shots vanuit de lucht te maken. Het gebied waar gevlogen is blijkt beschermd gebied te zijn voor vogels en een belangrijke broedplaats voor slechtvalken.

Besturen

Er is nu veel discussie ontstaan over het vliegen met een drone in beschermd gebied voor vogels. Op foto's is te zien dat Clarkson een remote controller in zijn handen heeft waarmee hij de drone zou besturen. Echter is dit niet de afstandsbediening die de DJI Insprire 1 drone daadwerkelijk bestuurd, maar wordt deze door een bevoegde producer bestuurd.

Drone opnames nieuw autoprogramma Jeremy Clarkson voor Amazon Prime

Bron: Daily Mail

Foto: Jules-Dean

0 Reacties

    Plaats een reactie