De populaire vliegende kat-drone was in 2012 al een hit op het internet, maar kwam gisteren weer in het nieuws nadat de video werd gepubliceerd door televisiezender Al Jazeera. De video werd al snel ruim 26 miljoen keer bekeken.

Catcopter

Bart Jansen is de maker van de catcopter. De drone is gemaakt van zijn overleden kat Orville die omkwam door een auto ongeluk. Als een eerbetoon aan zijn vroege overlijden bracht Jansen hem nieuw leven in door van zijn lichaam een drone te maken.

RTL Boulevard

RTL Boulevard zocht Jansen op om te vragen wat hij van al deze aandacht vind en om te kijken hoe het met de drone bouwer gaat. In het interview vertelt Jansen over zijn wens om ooit nog eens een drone te maken van het lichaam van een giraffe. Daarnaast krijgt Jansen ook aanvragen van mensen die graag hun overleden huisdier tot een drone omgetoverd zien worden. Een vrouw uit de Verenigde Staten wil van haar hond een drone laten maken.

Te koop

Erg gehecht is Jansen niet meer aan zijn meesterwerk. De drone staat inmiddels te koop voor 45.000 euro. Eerder vroeg de dronebouwer nog 100.000 voor zijn catcopter.

Populaire Catcopter drone is te koop

Bron: RTL Boulevard

0 Reacties

    Plaats een reactie