Kort voor de landing van een Airbus op het vliegveld van München zag de piloot opeens een drone vliegen op slechts 10 meter van de rechtervleugel. Het liep gelukkig goed af, maar volgens de Duitse politie zou de veiligheid van de 114 inzittenden zeker in gevaar zijn gekomen.

Drone

De Airbus van Lufthansa steeg op donderdag op vanuit Frankfurt en vloog naar het vliegveld van München. Kort voor de landing, op een hoogte van 1700 meter, kwam het passagiersvliegtuig bijna in aanraking met een drone. Het onbemande luchtvaartuigje vloog op een afstand van slechts 10 meter tot de rechtervleugel.

Vervolging

De Duitse politie doet er alles aan om de eigenaar van de drone op te sporen om deze vervolgens ook strafrechtelijk te vervolgen. De Beierse politie hoopt de dronepiloot met behulp van getuigen te vinden.

Verklaring

De Duitse politie kwam zaterdag met het nieuws naar buiten. Wanneer de drone daadwerkelijk in botsing was gekomen met het vliegtuig was de veiligheid van de 114 passagiers zeker in gevaar.

Drone op 10 meter afstand van Airbus bij München

0 Reacties

    Plaats een reactie