Het Britse bedrijf BAE Systems heeft een zeer futuristisch idee gepresenteerd. Zij denken in de toekomst drones te kunnen groeien in chemische vaten. De productietijd van militaire drones moet hierdoor verkort worden.

Productietijd

De inzet van drones voor militaire doeleinden is de afgelopen jaren flink toegenomen en dit zal blijven stijgen. Drones worden ingezet bij bewaking, verkenningsmissies en spionage. Vroeger werd dit nog door mensen gedaan. Om de stijgende vraag naar militaire drones aan te kunnen moet de productietijd versneld worden.

Chemputer laat drones groeien in chemische vaten

Chemputer

BAE Systems heeft een VK machine bedacht die de productietijd van militaire drones moet versnellen. Deze machine wordt door het bedrijf in een persbericht Chemputer genoemd. De Chemputer kan aangepaste UAV toestellen vanaf een moleculaire fase laten ontwikkelen via chemische processen. Daarbij groeien de toestellen inclusief elektronica in chemische vaten. Er zal weinig menselijke interactie plaatsvinden en gewerkt worden met een grote robotarm.

Toekomst

Het lijkt allemaal nog heel ver weg, maar het Britse bedrijf BAE Systems gelooft dat creatief denken en convergerende digitale technologieën uiteindelijk zullen leiden tot het digitaal programmeren van complexe chemische producten en materiële systemen. Bekijk hieronder de video van het innoverende en futuristische idee.

0 Reacties

    Plaats een reactie