In het Zuid-Koreaanse Seoul is een park geopend voor drones, zo meldt BBC.

Park voor drones

Aangezien het vliegen met drones in Seoul niet zo maar mag, heeft de lokale overheid een speciaal park toegewezen waar recreanten kunnen vliegen met drones. Het park heeft een oppervlakte van 27.000 m2 en is vanaf vandaag geopend.

Seoul introduceert speciaal park voor vliegen met drones

Drones

Drone operators zullen hun uitstapjes van te voren moeten inplannen. Het park zal alleen open zijn voor maximaal 30 apparaten tegelijkertijd. Reserveren gaat op basis van het principe; wie het eerst komt, wie het eerst maalt. In het park mogen enkel drones vliegen met een gewicht van maximaal 12 kg en er geldt een maximum hoogte van 150 meter.

Seoul introduceert speciaal park voor vliegen met drones

Veiligheid

De bestuurders van onbemande toestellen liggen al tijden onder vuur doordat zij gevaar zouden veroorzaken in de openbare ruimte. Seoul hoopt met dit park de veiligheid van het drone vliegen te vergroten.

0 Reacties

    Plaats een reactie