Hovenier Dennis Klein Boonschate van Klein Boonschate Landscaping uit Holten zet een drone in voor het ontwerpen en opmeten van tuinen.

Dronetechnologie

De hovenier laat de drone boven de tuin vliegen om een 3D-map van de tuin te maken. Ook gebruikt Klein Boonschate de drone ook voor het opsporen van ziekten en plagen op onbereikbare plekken.

Hovenier gebruikt drone voor tuinontwerpen

Hoogte

"We mogen tot maximaal 110 meter hoogte, maar zo hoog hoeven we niet. Vanaf 1 juli 2016 mogen we officieel tot 50 meter, maar dit is voldoende om grote percelen mooi in beeld te brengen", vertelt Klein Boonschate in De Twentsche Courant Tubantia van dinsdag.

Drone

Door slim gebruik te maken van zijn Phantom 3 Professional quadcopter kan Klein Boonschate zijn opdrachtgevers veel extra's bieden. Zo heeft hij onlangs een vakantiepark van 7 hectare tot in detail in kaart gebracht.

Hovenier gebruikt drone voor tuinontwerpen

Bestrijding

Volgens de hovenier leent de drone zich ook uitstekend voor het opsporen van ziekten en plagen in bomen en gewassen en het bestrijden van onkruid van grote graslanden.

Bron: Tubantia

Foto: Emiel Muijderman

1 Reacties

  1. niels

    goedendag. wij zijn niels dunnewind en coen segers. wij doen de opleiding hovenier mbo 4. wij zijn bezig met een opdracht voor school over; nieuwe ontwikkelingen en innovatie. wij hadden het idee om een drone te gebruiken om complete tuinen in te meten en lucht fotos te maken. zodat het werk makelijker en overzichterlijker word voor de hovenier. Hebben jullie informatie of tips voor ons onderzoek? We hopen snel wat van jullie te horen hartelijke groeten, niels dunnewind en coen segers

Plaats een reactie