Op de luchthaven Dubai International Airport (DXB) konden vanochtend tijdelijk geen vluchten landen of vertrekken. Een aantal binnenkomende vluchten is uitgeweken naar andere vliegvelden of hangt nog in de lucht. Op Twitter melden passagiers van de luchthaven dat er een drone gezien zou zijn. Dit is echter nog niet bevestigd.

Overlast

De problemen begonnen rond 11.30 uur lokale tijd (09.30 uur Nederlandse tijd). De eerste vlucht die uitweek was een toestel van FlyDubai vanuit Jeddah. Veel vluchten hebben een tijd in de holding gevlogen en werden omgeleid naar Sharjah Airport en Dubai World Central Al- Maktoum. Al Maktoum ligt 45 kilometer verwijderd van Dubai International. Sharjah ligt nog geen 20 kilometer ten noorden van DXB. Vertrekkend verkeer op DXB moest tijdelijk aan de grond blijven.

Dubai airport tijdelijk gesloten door mogelijke drone

Eerste vluchten

Vanaf 11.35 uur wordt er weer mondjesmaat geland. Toestellen onderweg naar de uitwijkhavens verleggen op het laatste moment alsnog hun koers naar Dubai International. Ook vertrekken de eerste vluchten weer.

Dubai airport tijdelijk gesloten door mogelijke drone

Andere luchthavens

Op de website van Emirates is te zien dat veel vluchten uitgeweken zijn naar andere luchthavens. FlyDubai leidt veel vluchten om naar de andere luchthaven van de stad, Dubai World Central.

Bron: Upinthesky

0 Reacties

    Plaats een reactie