Vanaf nu zullen niet alleen in de lucht drones van burgers zweven, de Amerikaanse startup OpenROV gaat kant-en-klare onderwaterdrones verkopen zodat consumenten ook met een onbemande onderzeeër het water kunnen verkennen.

OpenROV

OpenROV is een startup in de stad Berkeley in de Amerikaanse staat Californië. Het bedrijf is een idee van de twee ondernemers Eric Stackpole en David Lang, die een spiegelbeeld willen creëren van de luchtdrone-hype.

Onderzeeër

Het bedrijf gaat complete startersets aanbieden van onderwaterdrones voor consumenten. Met deze set kan een consument dus als met een eigen onderzeeër op onderzoek uitgaan.

Amerikaanse startup gaat onderwaterdrones verkopen

Trident

OpenROV heeft al meer dan 3.000 exemplaren van hun eerste generatie duikboot verkocht. De duikboot met als naam 'Trident' is in staat om onder water te navigeren en is via een dunne kabel verbonden aan de bestuurder aan wal.

Nieuwe generatie

De nieuwe generatie Trident heeft afscheid genomen van de kabel en maakt draadloos verbinding via een drijvende boei. The New York Times meldt dat het apparaat 1.499 dollar gaat kosten en eind dit jaar op de markt verschijnt.

0 Reacties

    Plaats een reactie