De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi heeft door middel van een livestream zijn eerste drone onthuld, in uitvoeringen met Full HD- en 4K-camera's.

25 mei 2016

Na eerdere geruchten en aankondigingen was het vandaag de dag dat Xiaomi zijn eerste drone onthulde.

Xiaomi Mi Drone

De Xiaomi Mi Drone is een quadcopter met ingebouwde gestabiliseerde draaibare camera. De Mi Drone is fors goedkoper dan vergelijkbare cameradrones. Zo kost het instapmodel met 1080p-camera 2499 yuan (omgerekend 338 euro), en de 4K-versie 2999 yuan (405 euro). Marktleider DJI verkoopt zijn goedkoopste drone met 4K-camera voor 899 euro in Nederland.

Xiaomi onthult drone met 4K camera

Vliegtijd

De Mi Drone heeft een vliegtijd van ongeveer 27 minuten dankzij zijn accu met capaciteit van 5.100 mAh. Naast een verwisselbare accu zijn ook individuele onderdelen van de drone vervangbaar.

Zelfstandig landen

De Mi Drone wordt geleverd met een afstandsbediening, waar een smartphone op gezet kan worden voor het bekijken van live-camerabeelden van de drone. Het bereik is maximaal 2 kilometer.

4 Reacties

  1. Dave

    Ben benieuwd of en wanneer ie in Nederland komt!

  2. Jan-Pieter

    Jammer dat het landingsgestel niet kan inklappen. Dan zou de camera ook nog eens 360 graden kunnen draaien. Echter heeft het de schijn dat dit wel zou kunnen maar nergens wordt hierover gesproken.

  3. Jon

    Gaaf! Xiaomi maakt echt mooi spul. Ze hebben genoeg reputatie om dit als een betrouwbare quadcopter te bestempelen (ze maken echt van alles). Deze gaat zeker op mijn verlanglijstje voor over een paar jaar.

  4. Thor

    Ziet er veelbelovend uit.

Plaats een reactie