Op zondag 4 september 2016 zal de beroemde Champs-Élysées in Parijs volledig in teken staan van drones. Op deze eerste zondag van september wordt de eerste editie van 'Festival de drone' georganiseerd in de Franse hoofdstad.

Festival de drone

Het festival is in het leven geroepen om mensen kennis te laten maken met drones. "Dit zal een gelegenheid zijn om te ontdekken wat een drone is, hoe het werkt, wat je ermee kunt", vertelt Jean-Louis Missika, assistent van de burgemeester die verantwoordelijk is voor de economische ontwikkeling van de stad.

Parijs organiseert drone-festival op Champs-Elysées

Autovrije zondag

Het festival vindt plaats op de Champs-Elysées. Deze beroemde boulevard in Parijs is sinds deze maand een keer per maand autovrij. De Parijse burgemeester Anne Hidalgo wil op die manier de luchtvervuiling in de Franse hoofdstad terugdringen. Het Festival de drone vindt ook plaats op de autovrije zondag, namelijk op zondag 4 september 2016.

Drones

Tijdens het festival zal de Champs-Elysées gevuld zijn met talloze stands en workshops gericht op het laten zien van de verschillende toepassingen van drones. "Er zijn op dit moment al bijna 300 verschillende toepassingen met drones", vervolgt Missika.

Parijs organiseert drone-festival op Champs-Elysées

Dronerace

Het hoogtepunt tijdens het Parijse drone-festival zal de FPV dronerace zijn. Op een - met vangnetten afgesloten - parcours strijden verschillende droneracers om de eerste plek. Het publiek kan de wedstrijden zelf zien of volgen via een groot scherm.

Vliegen met drones in Parijs

Op dit moment is het verboden om te vliegen met drones in de Franse hoofdstad. Toch liet Missika doorschemeren dat het stadsbestuur kijkt om vliegen met drones toe te staan in bepaalde gebieden op bepaalde tijden. Bijvoorbeeld alleen in het weekend in aangewezen (stads)parken en gebieden.

Parijs organiseert drone-festival op Champs-Elysées

0 Reacties

    Plaats een reactie