Vandaag introduceert de Spaanse startup BonaDrone 'The Mosquito', een volledig aanpasbare quadcopter die speciaal voor jou wordt gemaakt met behulp van een 3D printer.

Spaanse startup BonaDrone introduceert 'The Mosquito'

The Mosquito

BonaDrone wil iedereen de kans geven om een eigen unieke, 3D geprint drone via ons platform te te ontwerpen. Iedere gebruiker kan dus zelf beslissen hoe de drone er uiteindelijk uit gaat zien en welke functionaliteiten het apparaat bezit. De drone wordt door BonaDrone volledig in elkaar gezet, maar kan ook als losse onderdelen worden verstuurd.

Spaanse startup BonaDrone introduceert 'The Mosquito'

Samen stellen

In drie stappen kan de gebruiker zelf zijn favoriete drone samenstellen. Allereerst kiest men de gewenste kleur van de losse bodyparts en bepaalt men het logo. In de tweede stap kan men kiezen uit een aanbod van accessoires. Denk hierbij aan LED verlichting, gimbal, FPV kit, etc. Tenslotte kan men in de derde stap de prestaties van de Mosquito drone verbeteren. Zo kunnen delen van het frame worden vervangen door carbon fiber onderdelen, kan men de Flight Controller upgraden en kan men de quadcopter (4 rotors) veranderen in een octocopter (8 rotors).

Spaanse startup BonaDrone introduceert 'The Mosquito'

Interesse?

Vanaf vandaag is 'The Mosquito' drone te reserveren via crowdfunding-platform Indiegogo. The Mosquito is verkrijgbaar van enkel een frame (€90) tot aan de meeste complete versie (€1449). Geïnteresseerden hebben een maand de tijd om deel te nemen aan de campagne.

Crowdfunding

Ook al lijkt het op een online shop waar je een product bestelt, begrijp goed dat het principe 'crowdfunding' toch net iets anders werkt. Bij crowdfunding is een initiatiefnemer van een idee op zoek naar financiële steun om zijn idee te realiseren. In ruil voor deze financiële steun ontvangen de zogenaamde 'backers' als eersten een exemplaar van het product. Het is belangrijk om te weten dat het altijd enige tijd duurt voordat je het product ontvangt, het product kan wellicht afwijken van het getoonde exemplaar of - in het ergste geval - kan het product nooit op de markt komen en kun je naar je centen fluiten. Realiseer je dus goed wat crowdfunding inhoudt om eventuele teleurstellingem te voorkomen.

0 Reacties

    Plaats een reactie