Rakuten, ook wel bekend als het Japanse Amazon, overweegt net als haar Amerikaanse tegenhanger om drones in te zetten voor bezorging van pakketten in Japan. Rakuten voert momenteel een test uit met bezorging via drones op een Japanse golfbaan.

Golfbaan

In tegenstelling tot de geheimzinnige ontwikkelingen van Amazon geeft Rakuten het publiek een voorproefje op 'drone delivery'. Golfers op de golfbaan in Onjuku-machi kunnen via hun smartphone artikelen bestellen zoals golfballen en drinken die met behulp van een drone naar hun locatie op de golfbaan worden gebracht.

Rakuten test dronebezorging op Japanse golfbaan

Perfect combinatie

De combinatie van golf en drones klinkt uiterst geschikt. De meeste golfbanen zijn uitgestrekt - maar niet te groot - en vaak voorzien van weining bebossing of andere obstakels. De meeste artikelen die een golfer wellicht nodig heeft tijdens een middagje golf zijn klein van formaat- zoals golfballen of drinken - en dus uitermate geschikt voor bezorging via drones.

Test

De drones vliegen vanuit een centraal punt in de richting van de spelers op de golfbaan. De slimme vliegtuigjes zullen artikelen afleveren die besteld worden door spelers via hun smartphones. Op deze manier kan Rakuten zien of het principe van 'drone delivery' in de praktijk ook echt werkt.

Investering

Deze week kondigde e-commerce gigant Rakuten ook aan een investering te hebben gedaan in Autonomous Control Systems Laboratory, Inc. (ACSL), een Japans bedrijf gespecialiseerd in drone technologie. ACSL is onstaan op een universiteit en betrokken bij onderzoek en ontwikkeling van drones, alsmede de fabricage en verkoop.

0 Reacties

    Plaats een reactie