Voor het eerst in Nederland is een politiedrone ingezet bij een onderzoek. Dat gebeurde afgelopen week op de vindplaats van het lichaam van een vrouw in een bos bij Nunspeet.

Lichaam

Het lichaam heeft er vermoedelijk dagen, zo niet weken gelegen, dat meldt De Stentor.

Morgen

Het lichaam van de vrouw is aan het einde van de middag uit het bos gehaald. Het onderzoek werd op de vindplaats voortgezet. De politie kamde met speurhonden de locatie en directe omgeving uit. De politie heeft nog steeds geen idee wie de vrouw is en wat haar is overkomen.

Politie zet voor het eerst drone in voor onderzoek in Nunspeet

Bijzonder

Woordvoerder Dennis Janus van de Landelijke Eenheid van de politie noemt de inzet van een drone bij dit onderzoek heel bijzonder. Tot dusver heeft de politie alleen getraind met drones. Vandaag kwam de nood aan de man omdat vanuit een ingezette helikopter de benodigde overzichtsfoto's van de vindplaats van de vrouw niet konden worden gemaakt.

In de weg

"Bomen en andere begroeiing stonden in de weg. De recherche wil die beelden per se hebben. Daarom hebben we de Inspectie Leefomgeving en Transport en Justitie om toestemming gevraagd. Dit is echt heel uitzonderlijk", zegt Janus.

Training

De politie oefent sinds een half jaar met drones. Onderdeel daarvan is ook bepalen voor welke onderzoeken de onbemande vliegtuigjes effectief en efficiënt kunnen worden ingezet.

Foto's: Bram van de Biezen

Bron: De Stentor

0 Reacties

    Plaats een reactie