Je verwacht drones natuurlijk vooral in de lucht, maar ook de wereld onder het wateroppervlak wordt veroverd door de onbemande voortuigjes.

Deepfar

Onderwater drones zijn tot op heden vooral bedoeld voor de professionele markt. Afgelopen week presenteerde de Chinese fabrikant Deepfar haar nieuwste product. Met de White Shark richt Deepfar zich nu op zowel de professionele als de consumenten markt met twee modellen: de White Shark MINI en White Shark MAX, beide met een accu die het tot 2 uur uithoudt.

Onderwater-drone White Shark duikt tot 100 meter diep

White Shark MINI

Met de White Shark MINI kan je prachtige beelden maken met een 2 megapixel videocamera. Een normaal persoon kan slechts een paar meter diep duiken, maar met deze drone wordt het mogelijk om de onderwaterwereld tot op 100 meter diep te verkennen. Deepfar hoopt met dit model de consumentenmarkt enthousiast te maken voor het duiken en filmen onder water.

White Shark MAX

De meer geavanceerde uitvoering van de White Shark biedt een flink aantal mogelijkheden voor professionals zoals filmmakers en beheerders van grote aquaria. Zo kunnen er verschillende accessoires zoals 3D camera's, een GPS module en sonar functionaliteit worden toegevoegd. Vanwege de slechte geleiding van draadloze signalen door water zijn beide uitvoeringen van de White Shark nog steeds voorzien van een kabel tussen het onbemande voertuig en de controller.

2 Reacties

  1. Adriaan Gmelig Meyling

    Gaarne verneem ik meer informatie over Deepfar onderwater drones en de daarbij behorende kosten Adriaan

  2. Richard Bakker

    Graag zou ik informatie willen over een onderwaterdrone met gps module. Wie kan me daarbij helpen?

Plaats een reactie