Japan is deze week begonnen met een test waarbij drones worden ingezet voor het bezorgen van boodschappen bij mensen thuis. De test vindt plaats in de stad Chiba, ten oosten van de hoofdstad Tokio. Het is voor de eerste keer dat een dergelijke test wordt uitgevoerd in een dichtbevolkt gebied. De eerste producten die door de Japanse drones werden bezorgd waren o.a. flessen wijn en pakken melk.

Thuisbezorgd door drones

De Japanse overheid is in de stad Chiba bezig met het testen van bezorgdrones in woonwijken. De eerste drones hebben al zonder problemen flessen wijn en pakken melk weten te bezorgen in parken, commerciële gebouwen en zelfs bovenop een appartementencomplex zonder de boodschappen te beschadigen. De test in Chiba is een uitzondering op de bestaande droneregels; de Japanse droneregelgeving laat niet toe dat drones boven woonwijken en vliegvelden vliegen. Naast deze test is de Japanse overheid ook bezig om voor 2018 een systeem op te zetten waarmee drones medicijnen vervoeren naar het Japanse platteland.

Japan start test met bezorgdrones boven woonwijken in Chiba

Operationeel in 2020

De volgende stap in de thuisbezorgd-test is het vervoeren van goederen vanuit een warenhuis aan de andere kant van de Baai van Tokio naar Chiba, een afstand van 10 kilometer. De Japanse overheid wil hiermee drone-technologie ontwikkelen die bestand is tegen regen en sterke windvlagen. Daarnaast is het ook de bedoeling dat er een luchtverkeersleidingsysteem wordt ontwikkeld voor onbemande luchtvaartuigen. Grote Japanse bedrijven zoals Rakuten, NEC en Aeon rekenen er op dat de thuisbezorgservice in 2020 volledig operationeel is, als Tokyo de Olympische Zomerspelen organiseert.

Japan start test met bezorgdrones boven woonwijken in Chiba


Chiba was van 24 maart t/m 26 maart 2016 de thuisbasis van de Japan Drone 2016 expo in Makuhari Messe.

0 Reacties

    Plaats een reactie