Drones worden steeds populairder. Er zijn op dit moment al meer dan 100.000 drones in Nederland en dit worden er met de dag meer. Verzekeringvergelijker Independer besteedt aandacht aan de verzekering van drones en bespreekt belangrijke aandachtspunten voor verzekering van je drone.

Verzekering voor je drone

Op dit moment is het als dronevlieger niet verplicht om een verzekering af te sluiten voor een drone als je het apparaat alleen voor recreatieve doeleinden gebruikt. Independer raadt je aan om in elk geval een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren af te sluiten. Daarmee ben je verzekerd als je schade bij een ander maakt. Afhankelijk van de waarde van je drone kun je ook een verzekering voor diefstal of eigen schade afsluiten.

Independer bespreekt verzekeringen voor drones

Aansprakelijkheidsverzekering

Stel dat je drone neerstort of ergens tegenaan botst en hierdoor schade veroorzaakt. Denk aan een deuk in een auto of een gebroken arm van iemand waar je drone tegenaan gevlogen is. Het slachtoffer kan je daarvoor aansprakelijk stellen. De schade kan in sommige gevallen oplopen tot duizenden euro’s. De aansprakelijkheidsverzekering biedt bijna altijd dekking voor schade met of door een modelvliegtuig met een maximaal gewicht van 20 of 25 kilogram. Vraag dit voor de zekerheid wel altijd even na bij de verzekeraar van je aansprakelijkheidsverzekering.

Verzekering tegen diefstal

Wil je je drone ook verzekeren tegen diefstal? Voor diefstal bij je thuis sluit je een inboedelverzekering af. Wil je je drone verzekeren onderweg, kies dan voor een reis- of transportverzekering.

Verzekering tegen eigen schade

Wil je ook verzekerd zijn voor schade aan je eigen drone, bijvoorbeeld door neerstorten of botsen? Sluit dan een speciale droneverzekering af. Doe dit alleen als je drone veel waard is. Het eigen risico van deze verzekering ligt namelijk vaak rond de €500,- tot €1000,- euro. Als je dit bedrag niet hebt betaald voor je drone is het zonde om deze verzekering af te sluiten en kun je beter je eigen schade voor lief nemen.

Independer bespreekt verzekeringen voor drones

Commercieel gebruik

Bovenstaande informatie is enkel van toepassing voor particulier gebruik. Aan beroepsmatig gebruik van drones zijn strengere regels verbonden. Wil je weten welke? Kijk dan in deze brochure van het Verbond van Verzekeraars.

Bron: Independer

1 Reacties

  1. mario

    Waar kan je dan verzekering afsluiten tegen schade of diefstal als particulier? Ik vind ze nergens

Plaats een reactie