Dubai heeft speciale zones gecreëerd waar drones juist wel of juist niet mogen vliegen.

World Summit Aviation Safety

Er zijn 4 No Fly Zones en 9 gebieden die registratie vereisen uitgestippeld in Dubai. Dit werd bekend gemaakt tijdens de World Summit Aviation Safety, een conferentie op het gebied van veiligheid ten behoeve van het luchtverkeer.

Dubai stelt speciale drone zones in

Drone zones

De luchtvaartautoriteit van de Verenigde Arabische Emiraten kondigde maandag aan dat de International Airport, Al Minhad Air Base, de Palm Jumeirah rondom Skydive Dubai en Al Maktoum Airport zijn aangeduid als No Fly Zones. In negen andere gebieden, met inbegrip van Downtown Dubai rond de Burj Khalifa en de Skydive Dubai woestijn campus, zal het wel mogelijk zijn om te vliegen, maar hiervoor zal de dronepiloot wel toestemming nodig hebben.

Dubai stelt speciale drone zones in

No Fly Zones

"Sommige No Fly Zones zijn zeer gevaarlijke gebieden om te vliegen met drones", aldus Michael Rudolph, hoofd van op het gebied van veiligheid van de luchtvaartautoriteit. "We moeten rekening houden met het milieu en met kwetsbare gebieden. We proberen synergie te vinden tussen dronepiloten en de veiligheid van het luchtruim van Dubai."

Dubai stelt speciale drone zones in

Overlast

Begin dit jaar zorgde een recreatieve drone ervoor dat de internationale luchthaven van Dubai voor 55 minuten plat lag. Volgens insiders kostte deze onnodige pauze de nationale economie bijna 1 miljoen euro per minuut.

Registratie

"We kunnen ons niet veroorloven om dit opnieuw te hebben, dat is de reden waarom we met registratie van drones begonnen", aldus Rudolph. Registratie kost 12 euro voor hobbyisten en 120 euro voor commerciële dronepiloten.

4 Reacties

 1. José

  Waar kan ik me registreren als hobbyist voor te drone in Dubai

 2. Niels

  Ik ben ook opzoek om mij ergens te registreren als hobbyist drone vlieger. Ik hoor graag waar dit kan? Bedankt voor je duidelijke post.

 3. Wesley

  Je kunt jezelf op de volgende site registreren. https://www.gcaa.gov.ae/en/eLicensing/Pages/DroneRegistration.aspx

 4. Ewout

  Kun je jezelf ook registreren als je geen UAE mobile nummer hebt? Hoe wertk dat?

Plaats een reactie