De stranden van Dubai trekken jaarlijks zo'n 12 miljoen bezoekers. Deze invasie van toeristen brengt ook een flinke hoeveelheid afval met zich mee. Helaas gaat niet iedereen even netjes om met dit afval en blijft er geregeld troep op de stranden liggen.

Drone-surveillance

Afgelopen tijd werd getest met een heuse drone-surveillance. Hiervoor werden drones ontwikkeld om afval op de stranden en in de woestijn op te sporen. Volgens een woordvoerder van de stad Dubai verliep de test succesvol en is nu besloten de drone-surveillance verder uit te breiden en structureel in te zetten.

Voordelen

Er zijn een aantal grote voordelen bij deze inzet van drones. Ten eerste zijn de drones vele malen sneller dan wanneer "gewone" inspecteurs er op uit moeten worden gestuurd. Daarbij komt dat de drones een groter gebied kunnen inspecteren en op moeilijk te bereiken plaatsen kunnen komen.

Dubai speurt met drones naar milieuvervuilers

Boetes

De opgenomen videobeelden kunnen volgens de woordvoerder worden gebruikt om de vervuilers te beboeten. Wat de exacte straf voor het dumpen van afval zal zijn is nog niet bekendgemaakt. De regelgeving in Dubai is echter al zeer streng. Afgelopen jaar werden de boetes voor het achterlaten van afval op het strand nog verhoogd naar 1000 dirham, omgerekend zo'n 270 euro.

0 Reacties

    Plaats een reactie