Australia Post test momenteel het gebruik van delivery drones intern, met de steun van de Australische luchtvaartautoriteit Civil Aviation Safety Authority. Als de twee weken durende test succesvol is, hoopt het bedrijf de dienst aan het eind van het jaar aan de consument te kunnen aanbieden.

Eind van het jaar

"We zijn er vrij zeker van dat als we door de testperiode komen we in staat zijn om deze experimentele dienst tegen het einde van dit jaar aan te kunnen bieden.", aldus Ahmed Fahour, Chief Executive van Australia Post.

Testperiode

Tijdens de testperiode worden de drones gebruikt om twee keer per week pakketten naar 50 locaties op afgelegen locaties te brengen.

Australia Post test drones voor pakketbezorging

Afgelegen locaties

Bezorging per drone is bij uitstek geschikt voor huiseigenaren van huizen op locaties ver van de bewoonde wereld. De pakketbezorger kan vanuit de bezorgbus een bezorgdrone uitsturen op een pakket te bezorgen bij een huis op een moeilijk bereikbare plaats.

E-commerce

Enkele grote Australische e-commerce spelers zoals Catch of the Day and The Iconic hebben zich reeds bij Australia Post gemeld interesse te hebben deze service aan te kunnen bieden aan hun klanten.

Australia Post test drones voor pakketbezorging

Veiligheid

"We nemen veiligheid zeer serieus", zei de heer Fahour. "We zullen alleen doorgaan als we 100 procent zeker zijn dat de techniek veilig en betrouwbaar is."

Bezorgdrones

De bezorgdrones van Australia Post werden ontwikkeld door het Australische bedrijf ARI Labs uit Melbourne.

0 Reacties

    Plaats een reactie