Transportbedrijf Maersk Group heeft een drone ingezet om koekjes naar één van haar schepen te brengen. De multinational hoopt in de toekomst drones vaker in te zetten voor inspectie- en transportdoeleinden.

Koekjes

Voor de test werkte Maersk samen met de Franse dronefabrikant Xamen Technologies. Onder leiding van oprichter en dronepiloot Thierry Bauer werd een doos met koekjes succesvol naar het nabijgelegen schip 'Edgar' gebracht.

Drones

In de scheepvaart is het momenteel erg kostbaar om producten te leveren aan een schip als deze niet direct aan de wal ligt. In de haven liggen vele schepen te wachten voor een vrije plaats en hebben soms dringend goederen nodig. Een dergelijk transportje kan soms wel meer dan 1.000 euro bedragen. In deze situaties kan de inzet van drones een slimme oplossing zijn.

Noodzaak

"Drones kunnen besparingen in zowel kosten als tijd maken. Er zijn hoge kosten voor on-board levering van kleine pakketten, gevuld met dringende reserveonderdelen of post, vanwege de noodzaak van een binnenschip", zegt Markus Kuhn, Supply Chain Manager bij Maersk Group.

Maersk gebruikt drone om koekjes naar tanker te brengen

Maersk

De A.P. Møller-Mærsk Group, ook bekend als kortweg Maersk, is een Deense multinationale onderneming. Het is een conglomeraat van bedrijven die vooral in de transportsector actief zijn. Het bekendste onderdeel is Maersk Line, de grootste containerrederij ter wereld. Maersk Line heeft ongeveer 600 containerschepen met een totale capaciteit van 2 miljoen standaardcontainers; ongeveer 19% van het wereldtotaal.

0 Reacties

    Plaats een reactie