Code 8 is een actie-/science fiction short-film, geproduceerd als een 'proof of concept' voor een mogelijk speelfilmversie. Op dit moment loopt er via crowdfunding-platform Indiegogo een inzamelingscampagne voor realisatie van deze speelfilm waarin drones een belangrijke rol spelen.

Film

De film speelt zich af in een wereld waar 4% van de bevolking is geboren met bepaalde bovennatuurlijke krachten. In plaats van multimiljonair te zijn, leven de meeste van deze superhelden in armoede en belanden vaak in het criminele circuit.

Drones

Om weerstand te kunnen bieden tegen deze bovennatuurlijke criminelen heeft de politie ook technologische stappen vooruit gemaakt. In de short-film zie je levensgrote drones over de stad zweven, die indien nodig agenten razendsnel kunnen droppen op de crime-scene.

Verhaal

Het verhaal volgt een jongeman met speciale krachten (gespeeld door Robbie Amell) die moeite heeft om werk te vinden. Na een geschil over een betaling, komt hij terecht in een confrontatie met een politieagent (gespeeld door Sung Kang) en zijn autonome robots.

Code 8, een film met futuristische politie-drones

Productie

Het concept voor de film is een idee van de neven Robbie en Stephen Amell. Samen met vriend - en regisseur - Jeff Chan zijn de heren op zoek naar financiële ondersteuning om hun droomfilm waar te maken.

Crowdfunding campagne

De crowdfunding-campagne is nog maar een paar dagen bezig en meteen al een gigantisch succes. In slechts 4 dagen, met nog een maand te gaan, werd al 288.000 dollar opgehaald. Het gevraagde bedrag van 200.000 dollar is met 44% overtroffen, dus we kunnen dus wel stellen dat de film er gaat komen. Naar verwachting is de film in oktober 2017 klaar.

Code 8, een film met futuristische politie-drones

0 Reacties

    Plaats een reactie