3D Robotics heeft vandaag aangekondigd samen met partners Sony en Autodesk te werken aan een high-end model Solo drone. De drone is uitgerust met 3DR's Site Scan-technologie om de omgeving letterlijk in kaart te brengen.

Site Scan

Site Scan is een luchtfotografisch analyse platform dat gebruikers in staat stelt om veilig, snel en gemakkelijk gebieden te inspecteren, onderzoeken en in kaart te brengen met behulp van de 3DR Solo drone.

Partners

Site Scan is ontworpen voor commerciële toepassingen en maakt gebruik van Sony's beeldverwerkingstechnologieën en Autodesk's ervaring op het gebied van dataverwerking in de cloud. Dankzij deze extra technologieën wordt de 'smart drone' nog slimmer, want alle relevante data die de drone waarneemt wordt real-time in de cloud verwerkt. Site Scan maakt het veiliger en gemakkelijker dan ooit tevoren voor professionals in de bouw, telecom, GIS, mapping, energie, infrastructuur en aanverwante sectoren om data te verzamelen en inspecties uit te voeren in bepaalde gebieden.

Sony

"3DR heeft het professionele multirotor-systeem gemaakt waar McKim & Creed en andere technische bedrijven lang op hebben gewacht", zegt Christian Stallings, R & D Manager van McKim & Creed. "Eindelijk is er een oplossing die intelligente hardware, intuïtieve software en camera-systemen gebouwd voor mapping en niet luchtfotografie. 3DR verandert de manier waarop mensen zullen denken over professionele mapping drones."

3D Robotics werkt samen met SONY aan 3D mapping drone

3 modussen

Site Scan wordt bediend via een app op de Sony Xperia tablet. De app heeft 3 verschillende modussen: Inspect, Survey & Scan.

• Inspect
Via de 'Inspect'-modus kunnen gebruikers eenvoudig gebouwen en objecten, zoals bijvoorbeeld een toren, inspecteren. De inspectie kan worden uitgevoerd door gebruik te maken van simpele veeg- en knijpbewegingen over het tabletscherm. Tijdens het inspectieproces wordt gebruik gemaakt van de Sony-camera zoomlens, waardoor nauwkeurige foto's ter analyse kunnen worden gemaakt.

• Survey
In de 'Survey'-modus maakt de 3DR Solo drone beelden van een gebied om een hoge resolutie geografische kaart en digitale hoogte modellen te construeren.

• Scan
Via de 'Scan'-modus verkent de Solo drone de omgeving om een 3D kaartmodel te kunnen maken.

3D Robotics werkt samen met SONY aan 3D mapping drone

Site Scan package

3DR's Site Scan package bestaat uit:

  • 3DR Solo quadcopter
  • Sony Xperia tablet met Site Scan app
  • Sony UMCR10C of GoPro HERO4 Black camera
  • Onbeperkte opslag in de 3DR Cloud
  • Onbeperkte verwerking via Autodesk Cloud

0 Reacties

    Plaats een reactie