De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft aangekondigd te gaan samenwerken met de Chinese dronefabrikant DJI. Een onafhankelijk onderdeel van het bedrijf, Lufthansa Consulting GmbH, steekt geld in de samenwerking met als doel inventieve, op drones gebaseerde diensten voor de klanten van Lufthansa te ontwikkelen.

Inspecteren, meten en monitoren

Lufthansa ziet vooral mogelijkheden om met deze samenwerking commerciële toepassingen op het gebied van inspectie, metingen en monitoring te ontwikkelen. De nauwkeurigheid waarmee kleine drones op grote hoogte te manoeuvreren zijn, maken ze perfect geschikt voor de inspectie van moeilijk te bereiken objecten zonder hierbij mensen bloot te stellen aan gevaren. Rondom Frankfurt International Airport werkt Lufthansa inmiddels al met drones bij het inspecteren van de rotorbladen van windturbines. lufthansa-airport-drone-inspectionlufthansa-airport-drone-inspection

One stop UAV shop

Het bedrijf is van plan een totaalplaatje aan te bieden met haar commerciële drone-diensten. "Lufthansa wil haar klanten een One stop UAV shop bieden", aldus Andreas Jahnke, managing director van Lufthansa Consulting. Hierbij kan je denken aan training, data-analyse en het opleiden en certificeren van drone-piloten. Ook het aanbieden van drone-verzekeringen staat op het verlanglijstje van de Duitse luchtvaartgigant.

0 Reacties

    Plaats een reactie