Nokia heeft een Unmanned Aerial Vehicle Traffic Management (UTM) concept voor de veilige operatie van drones via het LTE netwerk onthuld. De Finse telecomspecialist presenteerde dit innovatieve concept tijdens het UAE Drones for Good Award event in Dubai dat plaatsvindt van 4 tot 6 februari 2016.

LTE

LTE is de standaard voor draadloze communicatie van datagegevens en wordt gebruikt voor de telecommunicatie van mobiele telefoons. Een LTE-netwerk kan dienen als een veilige basis voor netbeheerders, overheden en openbare veiligheidsautoriteiten om toezicht te houden op drones. lte-network-smartphone-iphonelte-network-smartphone-iphone

Controle

Vele sectoren, waaronder de gezondheidszorg, logistiek, landbouw, journalistiek en entertainment, omarmen de voordelen van drones, maar zorgvuldig beheren van deze groei aan drones blijft een grote uitdaging voor regeringen en luchtvaartautoriteiten. Nokia's technologie biedt een gecentraliseerde bewaking en bestrijding van drones via bestaande LTE-netwerken.

Verkeerssysteem

Nokia's Unmanned Aerial Vehicle Traffic Management (UTM) is ontwikkeld om drones op een veilige manier te laten vliegen, door drones te voorzien van GPS en LTE verbindingen. In de Mobile Edge (base stations gecombineerd met servers) wordt het luchtruim in de gaten gehouden. De software in de base stations verzamelt de telemetrie, wijst routes toe en kan ook dynamisch een gebiedsverbod instellen. nokia-uav-traffic-management-system-uav-dronesnokia-uav-traffic-management-system-uav-drones

Nokia

"Met toonaangevende LTE deskundigheid, kan Nokia's UTM concept voor exploitanten en autoriteiten zorgen voor de veilige operatie van drones”, aldus Joachim Wuilmet, hoofd van Customer Marketing en Communicatie (Midden-Oosten en Afrika) van Nokia.

1 Reacties

  1. Marco

    Nokia 3310 drone! Niet kapot te krijgen

Plaats een reactie