Een man uit North Cowichan heeft zijn gestolen crossmotor terugevonden met behulp van zijn drone. De Canadees stuurde zijn 3D Robotics Solo drone de lucht in, uitgerust met een GoPro camera. Doordat hij de zoekradius had weten te beperken met behulp van beelden van beveiligingscamera's, wist hij zijn motor uiteindelijk in een bos te vinden.

Software-ontwikkelaar Ryand Sandness uit het Canadese dorp North Cowichan greep meteen naar moderne technologie toen hij er ontdekte dat zijn paarse Honda CR250 uit 1995 was gestolen. Sandness was een paar dagen weg geweest en ontdekte pas enkele dagen na de diefstal dat zijn motor was verdwenen.

Klunzige dief

Op beelden van beveiligingscamera's op zijn eigen terrein is te zien hoe een onbekende man om 4:17 's nachts het slot van zijn motor doorknipt. In eerste instantie wilde hij een ATV stelen, maar dat kreeg hij niet voor elkaar. Ook lukte het de dief niet om de crossmotor te starten, dus ging hij weg met de motor aan de hand. Na 15 minuten kwam hij echter weer terug en probeerde nogmaals de ATV te stelen, wederom tevergeefs.

gestolen_crossmotor_teruggevonden_met_dronegestolen_crossmotor_teruggevonden_met_drone

Op goed geluk

Aan de hand van de beelden constateerde Ryan Sandness dat de dief binnen 15 minuten niet ver had kunnen komen, zeker niet met een motor van 200 kilo aan de hand. Hij wist zeker dat zijn crossmotor nog in de buurt moest zijn. Op goed geluk besloot hij zijn 3D Robotics drone de lucht in te laten en ging op zoek naar iets paars. In eerste instantie had hij geen geluk, maar tijdens een tweede vlucht kon hij opgelucht ademhalen. In een stuk bos zag hij zijn motor duidelijk liggen. Na onderzoek door de politie nam Sandness zijn crossmotor mee naar huis en kocht voor de zekerheid een steviger slot.

0 Reacties

    Plaats een reactie