LG's nieuwe smartphone, de LG G5, wordt gepresenteerd met verschillende futuristische accessoires. Een van deze accessoires is de LG Smart Controller waarmee drones op eenvoudige wijze bestuurd kunnen worden. Voor de ontwikkeling van de controller werkte LG samen met dronefabrikant Parrot.

lg_g5_drone_controller_parrot_mobile_congress_barcelonalg_g5_drone_controller_parrot_mobile_congress_barcelona

LG Smart Controller voor drones

De LG G5 is de nieuwe super-smartphone van de Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant. Het toestel wordt gepresenteerd met een opmerkelijke accessoirelijn, waar de LG Smart Controller deel van uitmaakt. Met de groeiende populariteit van drones in het achterhoofd wilde LG het besturen van een drone vereenvoudigen. Met de nieuwe minimalistische controller is het mogelijk je drone te verbinden met je LG G5 en deze te besturen door middel van een joystick, terwijl het toestel je vanuit een speciale mount voorziet van een live videofeed. De drone controller werd tijdens de presentatie van LG tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gedemonstreerd door Nicolas Halftermeyer, Chief Marketing Officer van Parrot.

Companion devices

Voor de lancering van de LG G5 lanceert de fabrikant naast de Smart Controller diverse anders 'Companion Devices', zoals een VR-bril en 360-graden camera. Ook presenteert LG de Rolling Bot, een gave camerarobot met 8 megapixel camera die veel gelijkenis vertoont met de BB-8 droid uit Star Wars. LG's productpresentatie vond plaats vlak voor de opening van het Mobile World Congress, 's wereld grootste telecom beurs, waar ook Intel en AT&T aanwezig zijn met hun nieuwe 4G-drones. lg_g5_drone_controllerlg_g5_drone_controller

Details onbekend

LG onthulde verder weinig informatie over de Smart Controller. Zo is het nog niet bekend met welke drones de nieuwe controller compatible zal zijn. De Parrot Bebop 2 zal volgens LG in ieder geval op de lijst staan, net als diverse Parrot camera-drones. Er is ook nog geen adviesprijs of release-datum bekend voor de LG G5 Smart Controller.

0 Reacties

    Plaats een reactie