Smart Balance Wheels - vaak ten onrechte aangeduid als hoverboards - kennen we inmiddels allemaal wel, maar een echt hoverboard blijft nog de ultieme gadget van de toekomst. Niet als het aan ARCA Space Corporation ligt, het Amerikaanse bedrijf hoopt dit voorjaar haar eerste exemplaren van het ArcaBoard uit te leveren aan het grote publiek.

ArcaBoard

ArcaBoard is een elektrische vliegmachine ontwikkeld door ARCA Space Corporation. Het apparaat wordt aangedreven door 36 elektrische ventilatoren die in staat zijn om een persoon met een gewicht van maximaal 110 kilogram te vervoeren. ArcaBoard is voorzien van ingebouwde stabilisatietechniek, wat betekent dat het stabiel is onder alle omstandigheden en volgens de makers een zeer veilig platform om op te staan. Het geluid gegenereerd door zijn aandrijfsysteem is 92dB, lager dan een draagbare stroomgenerator. ArcaBoard is ontworpen voor entertainment en persoonlijke recreatieve doeleinden. arcaboard-hoverboard-fansarcaboard-hoverboard-fans

Vliegtijd

ArcaBoard heeft een vliegtijd van maximaal 6 minuten. Met behulp van de bijhorende ArcaDock oplader kunnen de batterijen worden opgeladen in slechts 35 minuten. Er zullen ook losse accu's beschikbaar zijn voor het ArcaBoard. Hierdoor kun je de vliegtijd verlengen door simpelweg de lege accu te vervangen door een volledig opgeladen accu in minder dan een minuut. arcaboard-kleuren-colorsarcaboard-kleuren-colors

Demonstratie video

In onderstaande video zie je hoe Dumitru Popescu, CEO van ARCA Space Corporation, het ArcaBoard test tijdens één van de laatste testvluchten voordat het apparaat definitief in productie wordt genomen.

Prijs

Op 14 april 2016 zal het ArcaBoard officieel worden geïntroduceerd tijdens het Top Marques event in Monaco. Het bedrijf heeft hard gewerkt om de kosten van het ArcaBoard te verlagen om het product beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen. ARCA Space Corporation is hiervoor strategische partnerships met Amerikaanse en Chinese leveranciers zoals Southwest Composite Works Inc en Eco Molding Co aangegaan. Aanvankelijk was het ArcoBoard geprijsd op 19.900 dollar, maar dankzij deze partnerschappen kan het apparaat nu worden verkocht voor ‘slechts’ 14.900 dollar. De orders die al bij de oorspronkelijke prijs zijn geplaatst krijgen het prijsverschil terugbetaald. arcaboard-hoverboard-ventilatorenarcaboard-hoverboard-ventilatoren

Interesse?

Via de website van ARCA Space Corporation kun je het ArcaBoard pre-orderen. De eerste orders worden uitgeleverd vanaf 15 april 2016.

0 Reacties

    Plaats een reactie