Het Amerikaanse bedrijf Robolink heeft een nieuwe drone ontwikkeld die via crowdfunding website Kickstarter te bestellen is. Het onbemande luchtvaartuigje is ontworpen voor jongeren en dient zelf gebouwd en geprogrammeerd te worden. De CoDrone betreft dus een drone kit.

Zelfbouw kit

Sinds 6 januari is de drone kit te koop op Kickstarter en heeft inmiddels al meer dan de helft van het gewenste doel binnen gehaald. Robolink heeft de CoDrone speciaal ontwikkeld voor jongeren die zelf een drone willen bouwen en programmeren. Via handige video’s kan iedereen de drone zelf programmeren en bijvoorbeeld een auto-follow functie of recovery modus instellen. robolink-codrone-dronekit-quadcopter-programmeren-softwaretool-auto-follow-kickstarter-2016robolink-codrone-dronekit-quadcopter-programmeren-softwaretool-auto-follow-kickstarter-2016

Specificaties

Het onbemande luchtvaartuigje is 133 bij 133 millimeter en weegt 37 gram. Hij heeft een gemiddelde vliegtijd van ongeveer 8 minuten en de batterij is in 40 minuten weer volledig opgeladen. De kit is voorzien van een Bluetooth 4.0 module en een speciale USB programmeer kabel.

Controller

De controller van de drone dient de gebruiker zelf in elkaar te zetten. De kit bestaat onder andere uit joysticks, verschillende frames, kabels en een batterij. De controller dient dus ook volledig in elkaar gezet en geprogrammeerd te worden. robolink-codrone-dronekit-programmeren-softwaretool-auto-follow-quadcopter-kickstarter-2016robolink-codrone-dronekit-programmeren-softwaretool-auto-follow-quadcopter-kickstarter-2016

Programmeren

De drone kan gebruikt worden als battle drone door de ingebouwde infrarood. Daarnaast is de drone ook zo te programmeren dat hij je volgt en automatisch omdraait na een crash. “De mogelijkheden zijn eindeloos en worden alleen gelimiteerd door de fantasie van de gebruiker”, aldus Robolink.

Kickstarter

De Kickstarter campagne loopt nog tot 6 maart 2016. De super early bird drones zijn inmiddels al uitverkocht. De normale early birds zijn nog beperkt beschikbaar voor 129 dollar. De levering van de kits zal in april 2016 al plaatsvinden.

0 Reacties

    Plaats een reactie