De Chinese drone fabrikant DJI heeft ruimschoots het grootste marktaandeel consumentendrones in de Verenigde Staten, dat blijkt uit cijfers van sUAS News. Door de nieuwe registratieplicht in de VS wordt het steeds makkelijker om dit soort cijfers in kaart te brengen.

Marktaandeel

DJI heeft aan het begin van 2016 een marktaandeel van 45,4 procent in de Verenigde Staten. Dit blijkt uit het cijfers over de registratie van drones in de VS. Naar verwachting ligt dit percentage nog hoger aangezien veel mensen eigen systemen bouwen met DJI onderdelen. suas-news-marktaandeel-top-5-us-fabrikanten-dji-yuneec-3drobotics-3dr-2016suas-news-marktaandeel-top-5-us-fabrikanten-dji-yuneec-3drobotics-3dr-2016

DJI

DJI heeft dit hoge marktaandeel mede te danken aan hun nieuwe Phantom 3 serie die in 2015 werd uitgebracht. In deze serie worden nu de Standard, Advanced, Professional en de Phantom 3 4K aangeboden. Door verschillende goede drones te ontwikkelen in verschillende prijsklassen spreekt DJI een grote doelgroep aan en verkochten zij vorig jaar een record aantal nieuwe drones.

3D Robotics

Op een tweede plek staat de Amerikaanse drone fabrikant 3D Robotics. Zij lanceerde in 2015 hun nieuwe Solo smartdrone. Helaas is deze drone nog niet opgewassen tegen de prijs kwaliteitverhouding van de DJI Phantom 3 drones.

Yuneec

Drone fabrikant Yuneec staat op een zesde plek, maar zal het komende jaar naar verwachting in de top 5 verschijnen. Mede door de recente samenwerking die zij aangingen met chipfabrikant Intel. Hierdoor heeft Yuneec onlangs de Typhoon H drone aangekondigd die beschikt over een ontwijksysteem. suas-news-top-5-us-fabrikanten-marktaandeel-dji-yuneec-typhoon-h-3drobotics-3dr-2016suas-news-top-5-us-fabrikanten-marktaandeel-dji-yuneec-typhoon-h-3drobotics-3dr-2016

0 Reacties

    Plaats een reactie