Bedrijven zetten al regelmatig drones in bij het doen van inspecties, vanwege de vele voordelen die de onbemande vliegtuigjes te bieden hebben. Bij deze inspecties wordt meestal gebruik gemaakt van drones die in dergelijke activiteiten gespecialiseerd zijn. DNV GL, het bedrijf dat in dit geval de inspectie uitvoerde, maakte echter gebruik van een DJI Phantom 3 Professional, een drone voor recreatief gebruik. 2 schepen werden tijdens deze inspecties onder de loep genomen.

DNV GL

DNV GL, een Noors classificatiebureau voor met name de energie, maritieme, olie & gas-industrie, ziet de voordelen van commercieel gebruik van drones. Zij zetten namelijk de onbemande vliegtuigjes in om een romp-inspectie uit te voeren bij twee schepen. Voor de inspectie maakte DNV GL gebruik van een Phantom 3 Professional. Het beeld van de Phantom wordt middels een livestream op een tablet tentoongesteld. Eén persoon bekijkt de beelden op de tablet, en één persoon bestuurt de drone. De beelden worden tevens opgeslagen zodat er eventueel later nog een keer naar gekeken kan worden.

Voordelen

DNV GL maakt gebruik van drones, aangezien ze een aantal voordelen bieden ten opzichte van het inzetten van menselijke krachten. Ten eerste is het een stuk veiliger om de inspectie door een drone te laten doen, aangezien dergelijke inspecties vaak niet risicoloos zijn. Daarnaast is een drone in staat om het proces veel tijd- en kostenefficiënter te laten verlopen.

Phantom 3 Professional

In de toekomst gaat DNV GL gebruik maken van een drone die meer geschikt is voor dergelijke inspecties. Nu gebruikten ze, zoals eerder verteld, een Phantom 3 Professional. Deze drone is niet ontwikkeld om inspecties mee uit te voeren, maar gericht op recreatief gebruik. phantom-3-professional-dnv-inspectie-schepenphantom-3-professional-dnv-inspectie-schepen

0 Reacties

    Plaats een reactie