Met behulp van geprogrammeerde drones wordt door het dansgezelschap Another Kind of Blue de voorstelling ‘Blue Technology’ gehouden. Onder leiding van choreograaf David Middendorp wordt de moderne dans gecombineerd met moderne technologie.

Blue Technology

Drones kunnen voor veel doeleinden gebruikt worden en dat ziet ook dans choreograaf David Middendorp. Met behulp van geprogrammeerde drones is het hem gelukt een choreografie neer te zetten waarbij twee dansers een duet dansen met twee drones. De drones zijn voorzien van sensoren zodat zij autonoom hun choreografie uitvoeren. Daarnaast zijn de drones voorzien van fel licht dat in de voorstelling mooi naar voren komt. Fotograaf: Pieter-Henk van WijkFotograaf: Pieter-Henk van Wijk Fotograaf: Pieter-Henk van Wijk[/caption]

Trailer

Het is internationaal uniek dat er drones op deze manier worden verwerkt in een danschoreografie. In de onderstaande video is de trailer te zien van de choreografie met de drones.

Laatste voorstelling

De voorstelling ‘Blue Technology’ ging al langs 40 grote theaters door heel Nederland en is bijna aan het einde van zijn tour. Op vrijdag 18 december is de laatste voorstelling van de tour. Deze voorstelling wordt in Rotterdam in het Oude Luxor theater gegeven. Tickets kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar via de website van het Luxor theater.

Bright TV

In een mini documentaire bij Bright TV op RTL-Z worden de drones besproken die tijdens de voorstelling gebruikt worden. De quadcopters zijn uitgerust met drie markers die worden gezien door de camera’s die boven het podium hangen. De computer weet voortdurend waar de drone is en met een speciale programmering is verteld waar hij heen moet.

0 Reacties

    Plaats een reactie