Twente Safety & Security is in gesprek met zeven bedrijven die zich bezig houden met drones om zich te vestigen op het voormalige vliegveld Twente. Twente Safety & Security heeft de ambitie om van de voormalige luchthaven een ontwikkel-, opleiding-, en testcentrum voor drones te vestigen.

Twente Safety & Security

Op het voormalige Enschede Airport Twente wil Twente Safety & Security ruimte maken voor het testen en de productie van drones voor zakelijk-economische toepassingen, zoals de inspectie van landbouwgronden, fotografie en logistiek. De gemeente Enschede en provincie Overijssel is een voorstander van dit initiatief. Twente Safety & Security is een samenwerkingsverband van bedrijven, overheid en onderwijs uit Twente.

Radarsysteem

Solutions Underground is een van de bedrijven waarmee Twente Safety & Security in gesprek is. Dit relatief jonge bedrijf ontwikkelt een radarsysteem die drones kan onderscheppen. Solutions Underground wil in het tweede kwartaal van 2016 circa vijftien personeelsleden vestigen op de Twente Safety & Security-campus op het terrein van de voormalige luchthaven.

Bedreiging

Een woordvoerder van Solutions Underground geeft aan dat de populariteit van drones blijft groeien. “Steeds meer particulieren beschikken over drones en zeker na Sinterklaas en Kerst is hier een stijging in te verwachten. Het is natuurlijk mooi speelgoed, maar ook mooi spionage apparatuur. Een terrorist kan er zelfs een bom mee uit de lucht laten vallen”, aldus de woordvoerder. drone-testcentrum-twente-vliegbasis-safety-en-security-enschede-overijssel-solutions-underground-anti-drones-2015drone-testcentrum-twente-vliegbasis-safety-en-security-enschede-overijssel-solutions-underground-anti-drones-2015

Solutions Underground

Solutions Underground heeft samen met deskundigen uit Israël een technologie bedacht waarbij drones via de radar worden opgespoord, de besturing wordt overgenomen en het gevaarte kan via een lasersysteem waar nodig worden uitgeschakeld.

0 Reacties

    Plaats een reactie