Met hun drone video zijn Ralph Denessen & Rick Sleenhoff één van de zes genomineerde voor “Drone video van het jaar 2015”. Een uitstekende reden om meer te weten te komen over deze luchtfotografen en hun liefde voor drones.

Drone Video van het Jaar 2015

Tot en met 30 november 2015 kun je stemmen op jouw favoriete “Drone Video van het Jaar 2015”. Stemmen kan via: http://award.drones.nl. De winnaar wordt begin december bekend gemaakt.

Overblijfselen Land van Ooit 2015 – Ralph Denessen & Rick Sleenhoff

Één van de 6 genomineerden is de drone-video van Ralph Denessen & Rick Sleenhoff. Met hun drone vlogen zij in het verlaten familiepark ‘Het Land van Ooit’. Met de opgenomen beelden maakten zij vervolgens deze prachtige video. Drones.nl is benieuwd naar de totstandkoming van de video en hun ervaringen met drones en legde de makers een aantal vragen voor.

Hoe ben je met drones in aanraking gekomen?

“Als filmmaker ben je al vroeg bekent met drones. Maar wat dat woord voor mij op dat moment betekende was duur, moeilijk en een echt Hollywood dingetje. Totdat ik in aanraking kwam met een kleine Hubsan drone. Ik was helemaal verkocht. En dan volgt het onderzoek. Je duikt een hele nieuwe markt in. Een prachtige markt.”

Hoe lang vlieg je al met drones?

“Helemaal niet lang eigenlijk. Pak hem beet nu een klein jaar. Maar dat is wel toch weer een half jaar ervaring.”

Met welke drone(s) vlieg je?

“Het begon allemaal met de Parrot Bebop drone. Het was een kleine drone, met een redelijke prijs kwaliteit verhouding. Ook is met de Bebop de video van het Land van Ooit opgenomen. Al snel hierna wou ik upgraden naar de toch iets professionelere kant. En kwam ik uit bij DJI. Maar goed, dan nog kiezen welke. Het was voor mij de keuze tussen een Vision+ of de gene met de GoPro compatibiliteit. Uiteindelijk was ik gegaan voor de gene voor een GoPro, totdat plots DJI de Phantom 3 lijn presenteerde. En tot de de dag van vandaag bezit ik een prachtige DJI Phantom 3 Professional.”drone_award_interview-ralph-denessen-land-van-ooit_615x350_1drone_award_interview-ralph-denessen-land-van-ooit_615x350_1

Wat vind je de leukste eigenschappen van een drone?

“Het is heel moeilijk om één leuke eigenschap te noemen. Drones of multicopters zijn zelf gewoon al pracht apparaten. Het creëren van videos en foto's vanuit punten hoe je ze zelf (waarschijnlijk) nooit zal zien zonder. En het stopt niet bij alleen de drones zelf. Heel de community erom heen is gewoon wereld verbredend.”

Hadden jullie verwacht dat de video zo populair zou worden?

“Nooit. Althans ik vooral niet. Ik weet dat Rick het er nog wel over had, maar niks speciaals en vooral niet tot zover het nu is gekomen. Achteraf zou ik wel ontzettend graag hadden geweten dat het even zo'n populaire video zou worden. Terug kijkend naar het resultaat hadden we er veel meer uit kunnen halen. Maar dit nemen we absoluut mee voor de volgende keer.”

Hoe zijn de reacties? (heb je een leuke anekdote?)

“De reacties waren wel zo als verwacht, maar dan vele malen meer. Dat überhaupt nog zoveel mensen het Land van Ooit nog kende. Daar stond ik wel even verstelt van. Zelfs over de grens in België hadden we interesse om het maar zo te noemen. Lezend door alle reacties bracht het filmpje vrij veel emotie op, wat alleen maar hartstikke mooi is.”Een aantal reacties op een rijtje:

  • “Zo triest, was er dol op toen ik klein was. En nu is het gewoon aan het vergaan"
  • "Zo zonde! Dit "pretpark" prikkelde echt je fantasie."
  • "Bha, dit is wel heel naar om te zien. Prachtig gefilmd, maar wel een bitter afscheid van een park waar je vroeger bent geweest"
drone_award_interview-ralph-denessen-land-van-ooit_615x350_2drone_award_interview-ralph-denessen-land-van-ooit_615x350_2

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om het Land van Ooit in beeld te brengen?

“Het begon dat Rick met het idee kwam om naar het voormalige Land van Ooit te gaan om foto's en misschien wel video's te gaan maken. Als volgt namen we dus ook de drone mee. Het was uiteindelijk bedoelt als projectje voor onszelf. Mooi voor in de portfolio en natuurlijk ervaring opbouwen."

Hoe lang hebben jullie erover gedaan om de beelden op te nemen?

“Rond 1 uur kwamen we aan bij het land van ooit zelf. Nu wonen we allebei behoorlijk dichtbij dus dat scheelt. Eerst hebben we een rondje door het park gelopen. Kijkend en zoekend naar wat er nog van over is gebleven. Ook voor mij was het de eerste keer naar een ontzettend lange tijd. Uiteindelijk begonnen we aan ons tweede rondje en bedachten we ter plekke een shotlist. En filmen maar! Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar rond 5 uur verlieten we het park weer op naar huis.”

Welk videobewerkingsprogramma hebben jullie gebruikt om de video te monteren?

“Het programma wat we hebben gebruikt om te monteren is het wel bekende Adobe Premiere CS6.”

Hoe lang hebben jullie gewerkt aan de montage?

“Korter dan ik achteraf had gewild. In de avond, nacht mag ik eigenlijk zeggen, op de nog zelfde dag ben ik gaan monteren. Dit is voor mijzelf een standaard methode omdat ik van mezelf weet dat de motivatie er nog aardig in zit. Dagen erna wordt de motivatie er steeds minder op, en uiteindelijk komt er helemaal niks meer van. Maar dat terzijde. Uiteindelijk kon het renderen rond half 5 beginnen, op Youtube uploaden en uiteraard een linkje sturen naar Rick.”drone_award_interview-ralph-denessen-land-van-ooit_615x350_3drone_award_interview-ralph-denessen-land-van-ooit_615x350_3

Waarom is jullie video de Drone Video van het Jaar 2015?

“De Land van Ooit video is de drone video van het jaar omdat dit destijds iets vrij unieks was. Een vergeten stukje land weer aan de horizon brengen. Emoties opwekken van vele vroegere gasten en niet te vergeten werknemers. Een échte originele drone video.”

Als jullie video niet wint, welke hoort dan volgens jou bekroond te worden tot Drone Video van het Jaar 2015?

“Dan ga ik toch voor de pijnlijke video van de welbekende aap die de drone nonchalant uit de lucht slaat.”

Hoe zie je de toekomst van drones voor je?

“Het gaat allemaal stukje bij beetje. Met de wetgeving van tegenwoordig is het stiekem toch moeilijk om drones voor vele dingen te gaan gebruiken. Vooral qua professioneel gebruik kost het aardig wat tijd en geld om dan ook aan de slag te gaan. Waar ik wel in geloof is in de bezorging met drones. Al weet ik zeker dat dat nog even gaat duren voordat alles feilloos werkt. Op het gebied van drones zelf, die worden natuurlijk alleen maar beter en veiliger. Langere vliegtijd, hogere kwaliteit, noem maar op.”drone-video-van-het-jaar-2015-drones-award-nominatiesdrone-video-van-het-jaar-2015-drones-award-nominaties Tot en met 30 november 2015 kun je stemmen op jouw favoriete “Drone Video van het Jaar 2015”. Stemmen kan via:

. De winnaar wordt begin december bekend gemaakt.

0 Reacties

    Plaats een reactie