Een jongetje van 16 maanden oud uit het Engelse Stourport-on-Severn is door een drone zijn oog kwijtgeraakt. Het onbemande luchtvaartuig botste tegen een boom en begon in het rond te draaien om uiteindelijk tegen de peuter aan te vliegen. De kleine Oscar kreeg de propeller van de drone in zijn oog.

Botsing

Een vriend van de familie vloog met het onbemande luchtvaartuigje en wilde, na slechts een minuut in de lucht, de landing inzetten. Tijdens het landen raakte de drone een boom en begon hij te draaien. Het volgende moment wat de bestuurder zich kon herinneren was dat iemand gilde. Hij keek om en zag al het bloed en een huilende baby op de grond, vertelde de bestuurder aan BBC. peuter-raakt-oog-kwijt-drone-propeller-oscar-engeland-2015peuter-raakt-oog-kwijt-drone-propeller-oscar-engeland-2015

Oogprothese

De moeder van de peuter was natuurlijk flink van slag en ging met haar zoontje mee in de ambulance. Onderweg zag ze dat de bovenste helft van het oog verdwenen was. Een verschrikkelijk beeld dat zij nog steeds niet van haar netvlies af krijgt. Het jongetje moet nog verschillende operaties ondergaan, voordat hij een oogprothese kan dragen.

Bewust maken

Het incident gebeurde al een aantal weken geleden, maar de familie besloot om het nu pas naar buiten te brengen. De ouders van Oscar willen iedereen ervan bewust maken dat je de juiste voorzorgsmaatregelen moet nemen voordat je gaat vliegen met een drone. Zij hadden dat helaas zelf niet gedaan. Het zijn handige apparaten maar het is belangrijk om altijd voorzorgsmaatregelen te nemen. Verdiep je goed in de wet- en regelgeving en zorg dat je goed oefent met je drone.

Ongeluk

De familie heeft nog steeds goed contact met de vriend die de drone bestuurde en zij zijn niet boos op hem. “Het was een verschrikkelijk ongeluk”, zei de moeder. Sinds het incident hebben zij niet meer met een drone gevlogen. peuter-raakt-oog-kwijt-drone-propeller-oscar-engeland-amy-roberts-bbc-2015peuter-raakt-oog-kwijt-drone-propeller-oscar-engeland-amy-roberts-bbc-2015

1 Reacties

  1. Ferry

    aaah, wat zielig zeg

Plaats een reactie