De laatste jaren is er al door veel verschillende partijen over drone registratie gesproken. Drone registratie is van belang aangezien het op dit moment nog lastig is om drone piloten te achterhalen wanneer ze bijvoorbeeld andermans eigendom vernield hebben of in No Fly Zones vliegen. Registratie van onbemande vliegtuigjes kan zeer nuttig zijn in dit proces. UAS Registration Task Force heeft nu een advies opgesteld met betrekking tot drone registratie.

Eindrapport

Op 21 november heeft de FAA het eindrapport met betrekking tot drone registratie bekendgemaakt. In dit eindrapport staan alle aanbevelingen samengevat omtrent het doorvoeren van drone registratie. Deze aanbevelingen zijn gedaan door UAS Registration Task Force. Wat opvalt, is dat het document erg klein is. UAS Registration Task Force heeft het 'kort maar krachtig'-principe echter serieus genomen, want het korte bestand is wel duidelijk. Aangezien de aanbevelingen gedaan zijn door een andere partij (de UAS Registration Task Force), is er nog steeds geen volledige zekerheid. De FAA kan alsnog besluiten alle aanbevelingen de deur uit te doen.

Aanbevelingen

De UAS Registration Task Force komt met de volgende aanbevelingen:

  • Een gratis registratiesysteem voor drone eigenaars. Deze moet in staat zijn om electronische registratiecertificaten te versturen en daarbij een persoonlijk universeel registratienummer aan toe te kennen.
  • Drone registratie is gewicht gerelateerd (minder dan 25 kilogram, maar meer dan 250 gram).
  • Piloten hoeven niet te registreren wat voor model hun toesten bijvoorbeeld is.
  • Registratie is puur bedoeld om te kunnen vliegen met je drone, niet voor Point Of Sale
  • Registratie is verplicht voor individu's boven de 13 jaar oud, kinderen onder deze leeftijd mogen alleen in aanwezigheid van bijvoorbeeld ouders vliegen.
  • Er moet gebruik gemaakt worden van het bestaande 'Know Before You Fly' programma.

Berechten

Drone registratie is belangrijk zodat mensen die de fout in gaan, ook gestraft kunnen worden. Op dit moment is het lastig om mensen te berechten na overtredingen, omdat het niet mogelijk is om de drone piloot te achterhalen. Door middel van een dergelijke registratie kunnen roekeloze drone piloten achterhaald worden, waardoor piloten uiteindelijk ook voorzichtiger worden. Dit komt ieders veiligheid ten goede. berechten-drone-registratieberechten-drone-registratie

0 Reacties

    Plaats een reactie