De Canadese uitvinder Catalin Alexandru Duru heeft een werkend hoverboard ontwikkeld waarmee hij kan vliegen. Het hoverboard kent vergelijkingen met het hoverboard uit de film Back to the Future en Spiderman, waar The Green Goblin op een hoverboard door de stad vliegt. In mei 2015 brak Duru het record van langste vlucht op een hoverboard nadat hij ruim 275 meter over het water vloog. Het voorgaande record stond op slechts 50 meter.

Hoverboard

Het hoverboard dat Duru heeft ontwikkeld heeft 8 krachtige motoren met grote propellers. De propellers bevinden zich aan de onderzijde van het hoverboard. Het hoverboard is uitgerust met een flink aantal accu's die voor anderhalve minuut vliegtijd zorgen. Aan de bovenzijde van het hoverboard zijn speciale snowboard riemen bevestigt die de bestuurder vast klemmen. De besturing gaat net als bij een snowboard door je lichaam te bewegen. De gashendel houdt de bestuurder in de hand. canadees-ontwikkelt-hoverboard-wereldrecord-interview-uitvinding-guinness-world-record-water-2015canadees-ontwikkelt-hoverboard-wereldrecord-interview-uitvinding-guinness-world-record-water-2015

Water

De vluchten voert Duru uit boven het water. Omdat het landen van de drone niet altijd vlekkeloos gaat zorgt een landing in het water voor een zachte landing. Het hoverboard kan na een landing in het water opgevist worden en nog steeds gebruikt worden.

Interview

Reg Sherren van CBC news zocht de Canadese uitvinder op in zijn werkplaats om een kijkje achter de schermen te nemen. De reporter kon uiteindelijk ook een demonstratie bijwonen in een nabijgelegen meertje. Sherren mocht ook een vlucht maken met het hoverboard maar voldeed helaas niet aan het maximale gewicht en was dus niet geschikt om hiermee te vliegen.

Prototype

Het huidige hoverboard van de Canadees is slechts een prototype. Inmiddels werkt hij in het geheim aan een nieuwe versie van het hoverboard. Deze moet makkelijker te besturen zijn en langer vliegen.

Wereldrecord

Duru brak in mei 2015 het Guinness World Record ruim met een vlucht van 275 meter over het water. Dit deed hij op een hoogte van 5 meter boven het water. De video op YouTube werd meer dan 6 miljoen keer bekeken.

0 Reacties

    Plaats een reactie