Drones kunnen tegenwoordig op veel verschillende manieren worden gebruikt. Zo worden ze tegenwoordig ook regelmatig ingezet voor industriële doeleinden zoals inspecties. Vanwege het precisiewerk dat hierbij komt kijken, is Airobot met een nieuwe technologie op de markt gekomen; een obstakel ontwijkende feature.

De technologie

De technologie, ontwikkelt door Airobot, is een erg handige feature bij operaties met een hoog risico. Aangezien bedrijven opmerken dat drones vaak veel efficiënter zijn dan personeel van het bedrijf stijgt de interesse aanzienlijk naar dergelijke technologieën. Mensen zetten echter vaak vraagtekens bij de veiligheid van dit soort ontwikkelingen. Airobot speelt hier op in door een met een technologie op de markt te komen die de veiligheid waarborgt. Het onbemande vliegtuigje meet met deze technologie de afstand tot bepaalde objecten en blijft vervolgens op een van tevoren afgestemde veilige afstand. Bij bijvoorbeeld een inspectie worden er nog steeds gedetailleerde foto's gemaakt, maar op een verantwoorde manier. airobot-obstakel-ontwijken-technologie-615x350airobot-obstakel-ontwijken-technologie-615x350

Airobot

Airobot is een relatief nieuw bedrijf en is opgericht in maart dit jaar. Het Vlaams Accelerator Platform (VAP) en het Europees Ruimtevaart Agenstschap (ESA) hebben echter aangegeven wel hulp te willen bieden. ESA doet dit bijvoorbeeld middels het ESA BIC (Business Incubation Centre) Flanders programma. Het BIC Flanders programma ondersteunt start-ups die bijvoorbeeld technologie voor de ruimtevaart ontwikkelen voor commerciële doeleinden, zoals Airobot. Hulp kan bestaan uit subsidies, expertise op technisch vlak, en ondersteuning bij het ondernemen.

0 Reacties

    Plaats een reactie