Onderzoekers aan de Oklahoma State Universiteit ontwikkelen een drone die het weer beter voorspelt dan de huidige methoden. Aan dit onderzoek werkt de universiteit samen met drie andere universiteiten en hebben hiervoor een investering van zes miljoen dollar ontvangen van de National Science Foundation (Nationale Wetenschap Stichting). Het onderzoek gaat ongeveer 4 jaar duren.

Doel

Het doel van het onderzoek is om een betaalbaar onbemand luchtvaartuig te ontwikkelen die gebruikt kan worden door meerdere belanghebbende zoals de overheid, universiteiten en privé gebruikers. Met behulp van een drone moeten deze gebruikers de omstandigheden in de atmosfeer beter begrijpen en hiermee het weer beter voorspellen.

Jamey Jacob

Volgens hoofdonderzoeker van het project, Jamey Jacob, zullen drones een van het meest gebruikte gereedschap worden in de atmosferische fysica en meteorologie. Voordat dit punt bereikt wordt zal er nog een groot gat gedicht moeten worden door het onderzoek. Zo dienen er bijvoorbeeld ook een aantal regels veranderd moeten worden en zullen er technische gebieden toegewezen moeten worden.

Grootste onderzoek

Dit onderzoek is de grootste met betrekking tot de studie over het gebruik van drones voor de techniek van weersvoorspelling. Aangezien dit onderzoek wordt uitgevoerd door verschillende personen van verschillende onderzoek instituten, zal dit onderzoek zeer effectief en efficiënt uitgevoerd worden.

Belangrijk

Het onderzoek is ook belangrijk omdat het een begin kan zijn voor andere onderzoeken. Zo kan er bijvoorbeeld onderzocht worden wat de impact van drones is op de klimaatveranderingen. De onderzoekers zijn ervan overtuigd dat dit onderzoek een echte game-changer wordt op het gebied van meteorologie en de studie van atmosferische fysica.

Technologieën

Meteorologen gebruiken nu voornamelijk radars en andere technologieën die op de grond zijn gestationeerd, om het weer te voorspellen. Met de implementatie van drones krijgen weervoorspellers meer toegang tot de nodige data om een goede voorspelling te doen. Het succes van het onderzoek resulteert in de ontwikkeling van een kosten efficiënte methode voor een accurate weersvoorspelling. drone-oklahoma-state-university-amerika-usa-verenigde-staten-quadcopter-dji-weer-voorspelling-onderzoek-jamey-jacobdrone-oklahoma-state-university-amerika-usa-verenigde-staten-quadcopter-dji-weer-voorspelling-onderzoek-jamey-jacob

0 Reacties

    Plaats een reactie