Onderzoekers aan de technische universiteit in Zürich hebben drones ingezet voor de bouw van een touwbrug. De touwbrug wordt gemaakt door autonoom vliegende drones en is in staat om 1300 kilogram te houden.

Brug

De drones zijn ontwikkeld voor het maken van lucht constructies en worden door de onderzoekers voor de eerste keer ingezet om een brug te maken. Met speciale knopen, koppelingen en vlechten wordt de drone gemaakt van zo’n 120 meter touw. De brug is ongeveer 7,4 meter lang en is gemaakt van totaal negen touwen. burg-constructie-onderzoekers-technische-universiteit-zurich-autonome-drones-bouwen-brug-2015burg-constructie-onderzoekers-technische-universiteit-zurich-autonome-drones-bouwen-brug-2015

Dyneema

Het touw dat voor het experiment is gebruikt is gemaakt van Dyneema en is erg licht, maar ook heel sterk. Het touw met een diameter van 4mm kan een gewicht tot 1300 kilogram aan.

Drones

De autonome quadcopters zijn uitgerust met een gemotoriseerde spoel om de kabels secuur om te toveren tot een stevige brug. De drones vliegen nu in een speciale kamer die uitgerust is met verschillende sensoren waardoor de drones makkelijk autonoom kunnen vliegen. De bedoeling is dat de drones in de toekomst in de buitenlucht snel en efficiënt een noodbrug kunnen bouwen.

0 Reacties

    Plaats een reactie