DJI komt met een gloednieuw YouTube kanaal op de proppen. Ze gaan de nieuwelingen op het gebied van drones proberen te ontzorgen door veel tutorials te plaatsen. Wanneer beginnende drone-piloten de tutorials bekijken kunnen veel crashes en andere onnodige fouten voorkomen worden. De hedendaagse consument heeft tegenwoordig namelijk niet meer het geduld om zich aan het RTFM-principe (Lees: Read the F*cking manual) te houden.

Handleiding

De meesten kennen het probleem: je koopt een nieuw product en wil het liefst gelijk aan de slag. De handleiding wordt er vaak niet of nauwelijks bijgepakt. Met te geringe kennis wordt het product, in dit geval een drone, gebruikt en vervolgens gaat er iets mis. De drone crasht of krijgt te maken met een fly away, met veel ergernis en onnodige schade tot gevolg.

Initiatief

DJI is vanwege deze redenen met een initiatief gekomen: ze zijn een YouTube kanaal met tutorials gestart. In deze tutorials worden in de toekomst veel drones besproken. Van het uit de doos halen, hoe je de IMU kunt calibreren, tot hoe je uiteindelijk moet vliegen. Alles wordt besproken. Het YouTube kanaal is nog vers, maar er zijn nu al flink wat tutorials te bekijken. Indien je nog niet erg op de hoogte bent van het hoe en wat omtrent drones, is het aan te raden om deze filmpjes eens te bekijken. Ze zijn erg duidelijk, gedetailleerd en in goede kwaliteit gefilmd. dji-youtube-drones-quadcopter-tutorial-phantom-3dji-youtube-drones-quadcopter-tutorial-phantom-3

0 Reacties

    Plaats een reactie