De SKEYE Mini Drone van TRNDLabs uit Twente wint momenteel snel aan populariteit aan de andere kant van de oceaan. De kleine quadcopter, ontwikkeld door 27-jarige ondernemer Gerard Nieuwenhuis, is in de Verenigde Staten een grote hit. De drone van $99 dollar ligt binnenkort in 200 filialen van winkelketen Urban Outfitters.

TRNDlabs

Gerard Nieuwenhuis richtte een eigen webshop op tijdens zijn studie bedrijfskunde. Via deze webshop verkocht hij iPhone-kabels, telefoonhoesjes en Bluetooth speakers. Aangezien de marges op deze producten laag zijn, ging hij op zoek naar een ander winstgevend product. Samen met zijn vriend Albert van der Maat, expert in vormgeving en fotografie, werd onder de naam TRNDLabs de eerste drone ontwikkeld. Het resultaat is de SKEYE Mini drone mét een duidelijk Nederlands tintje; de mini quadcopter is uitgevoerd met oranje accenten. In een interview met het AD vertelt Nieuwenhuis meer over zijn populaire drone. trndlabs_skeye_mini_dronetrndlabs_skeye_mini_drone

Skeye Mini Drone

De SKEYE Mini Drone is een kleine quadcopter met een vliegtijd van 9 minuten. De mini drone is uitgerust met een 2 megapixel camera en heeft een adviesprijs van 99 dollar. De SKEYE heeft ook nog een klein broertje: de SKEYE Nano drone. Deze drone is iets goedkoper maar heeft geen camera aan boord. TRNDlabs werkt daarnaast aan een grotere drone van 150 dollar: "Die krijgt een 5 megapixel camera, dan kun je al bijna grote foto's printen", zegt Gerard Nieuwenhuis. Hij geeft daarnaast aan dat WiFi-connectiviteit een van de volgende wensen is. "Maar het moet niet te duur worden. We willen in de categorie impulsaankopen blijven", aldus Nieuwenhuis.

Weinig promotie

In het interview geeft Nieuwenhuis aan dat het afgelopen jaar voor TRNDlabs een groot succes was: zo werden wereldwijd meer dan 30.000 exemplaren van de SKEYE Nano Drone verkocht. Het bedrijf uit het Twentse Rijssen had weinig budget voor marketing, maar door het persoonlijk benaderen van populaire tech- en gadgetwebsites wisten ze de SKEYE Mini Drone toch onder de aandacht van een groot publiek te brengen. De klanten nemen nu op eigen initiatief contact op met TRNDlabs. skeye_mini_drone_groot_succes_in_vs_trndlabs_quadcopterskeye_mini_drone_groot_succes_in_vs_trndlabs_quadcopter

Grote slag

Recent sloeg TRNDlabs een grote slag; de hippe Amerikaanse winkelketen Urban Outfitters nam contact op en verkoopt de SKEYE Mini Drone binnenkort in meer dan 200 filialen. Nieuwenhuis: "Ze hebben ons zelf benaderd en vroegen ons een aantal proefsamples te sturen. Nu hebben ze een paar zeecontainers vol exemplaren besteld." Ook het prestigieuze Franse warenhuis Lafayette heeft al interesse getoond in de Twentse mini drone. Dankzij distributiecentra in de VS, Shenzhen in China en Enschede kan het bedrijf uit Rijssen klanten wereldwijd bedienen. Naast enkele winkels en webwinkels zijn de SKEYE Mini Drone en SKEYE Nano Drone ook direct te bestellen in de webshop van TRNDLabs.

7 Reacties

  1. Colin

    Na zelf onderzoekt hebben gedaan naar de skeye nano ,blijkt het hier om gerebranded cx-10 copters te gaan. Maar dan voor 50 dollar inplaats van de 20 euro die men betaalt voor een merkloze versie van de cx-10 En dan claimen dat hij ze zelf ontwikkeld heeft. ZUCHT!

  2. Niek

    Nergens de 2,2 cm kleine Skeye Pico Drone gezien op jullie site. Is er ook een video van?

  3. Niek

    Dit moet zeker 2,2 inch zijn?

  4. Marcel

    Colin heeft helaas gelijk. Wat de situatie is is dat deze ondernemer gewoon de fabriek heeft gebeld en hun eigen logo erop heeft laten printen. De grotere Cheerson broertjes hebben dit ook, zo verkoopt bv HobbyKing de Cheerson CX-20 als Quanum Nova. Kleurtjes en logo's zijn gewoon aan te vragen bij grotere orders. Deze kerels gebruiken voornamelijk de Cheerson CX-10 en Cheerson CX-Stars (kleinere) en verkopen ze voor meer dan dubbel. Wel apart dat ook kranten (kijkend naar AD) vrolijk plaatsen dat deze kerels deze drones ontwikkeld hebben maar niets meer dan wat telefoongesprekken hebben gehad met een fabrikant om reeds bestaande drones van een ander logo te voorzien. Dat glashard liegen is natuurlijk ook weer sneu van Gerard Nieuwenhuis.

  5. Jos

    Hallo, zou het prettig vinden als er een NL handleiding bij zat. Een paar dingen in de Engelstalige handleiding heb ik niet begrepen. De drone die ik had is er vandoor gegaan en niet teruggevonden.

  6. Jos

    Hallo, zou het prettig vinden als er een NL handleiding bij zat. Een paar dingen in de Engelstalige handleiding heb ik niet begrepen. De drone die ik had is er vandoor gegaan en niet teruggevonden.

  7. Jos

    Hallo, zou het prettig vinden als er een NL handleiding bij zat. Een paar dingen in de Engelstalige handleiding heb ik niet begrepen. De drone die ik had is er vandoor gegaan en niet teruggevonden.

Plaats een reactie