De Politie in North Dakota is vanaf nu geautoriseerd om drones te gebruiken die zijn bewapend met tasers, traangas, rubberen kogels, en andere ‘niet-dodelijke’ wapens.

Wet

Oorspronkelijk werd er gepleit om geen wapens toe te staan op drones om de kracht van de politie te beperken, maar doordat een lobby groep ook mocht meebepalen in de beslissing van de wet werden uiteindelijk alleen dodelijke wapens verboden op drones.

FAA

North Dakota is een van de zes test locaties in Amerika waar drones gevlogen mogen worden. Daarnaast is North Dakota de enige van de zes locaties waar de FAA toe staat om boven de gehele staat tot 365 meter hoogte te vliegen. In North Dakota mogen drones ook in de nacht vliegen.

Burgers

Niet alleen de politie denkt erover om drones uit te rusten met wapens, vorige maand verscheen er een video van een burger online die zijn drone met een handwapen had uitgerust. De FAA concludeerde dat de burger geen wet had overtreden en trad dus niet op. drone-taser-wapens-politie-north-dakota-quadcopterdrone-taser-wapens-politie-north-dakota-quadcopter

0 Reacties

    Plaats een reactie